Nejste přihlášen/a.
ahoj mohl by mi někdo vysvětlit přísudek konkretně kdy poznam že jde o slovesný jednoduchý a slovesný složeny?A co u něj musím podtrhnout prej ještě infinitiv?A když je Vrapec frnk na střechu.Tak přísudek bude frnk?a co to bude slovesný nebo citoslovce?A když je žaba žblunk do vody?děkuju
doplněno 16.02.15 13:39:nebo našla jsem tuhle stranku zsopocno.cz/... a píše se tu o tom jednoduchém a složeném a tam se píše tohle.Ale v sešitu mame napsanu třeba u s loženého Žaba žblunk do vody že ten složený muže být vyjadřen citoslovcem.Ale tam je napsano že je to vyjadřeno citoslovce ale ne že je to slovesný?A je to dobře co tam píšou?
Tak takhle ne, Karolíno, nauč se slušnému chování,
zjisti si, kde máš v souvětí psát čárky (, aby byla otázka srozumitenější/čitelnější)
a pak to zkus znovu.
A navíc spamujete.
Já jsem vám položila otázku a vy jste se hned do mě začal navažet.
Já nemám čas řešit nějaké čárky a ja potřebuju umět přísudek.
Nevychovaná sebestředná holka,
neumí pozdravit a poděkování
asi považuje za sposté slovo.
Chtěla jsem ti odpovědět, ale po tvém doplnění
jsem ztratila chuť ...
Takhle se daleko nedostaneš.
Ne vubec není v te otazce ahoj a děkuju.
Vubec ne.
Nemate pravo o mně takhle mluvit když mě neznate slušně jsem se zeptala a jelikož nikdo neodpovídal tak jsem znovu vyzvala ostatní aby mi pomohli.
A jsme u té čitelnosti ...
Neoddělení pozdravu, věta s počátečním malým písmenem,
mně se texty bez interpunkce opravdu špatně čtou ...
Máš pravdu, nebudu o tobě mluvit,
na to stačíš svým projevem sama ...
Tak ten přísudek slovesný: ten se tvoří normálně ze sloves, a to z jednoho slovesa. Např. Šel jsem do obchodu. Ale ten složený byl vypadal takto: Musím jít do obchodu. Takže u toho složeného jsou použita jakoby dvě slovesa - musím a jít. Vidíš už ten rozdíl?
A Vrabec frnk na větev... frnk je citoslovce a nahrazuje ten přísude, tedy sloveso. Podle mě je to na té stránce napsáno pochopitelně a správně.
já už to trochu chápu a mužu se zeptat třeba když je Voda už začína být horka.Tak přísudek je začína být horka.Nebo když je Musel bych se vrátit domu do 6 hodin.Tak napíšu musel bych se vrátit.Ale když to není slovesné fazové ani zbusobové když je věta Naši odjeli před chvílí nakupovat.Tak proč podtrhnu to odjeli a nakupovat ne?Já vím že přísudek nemuže byt infinitiv ale u těch předchozích vět byl.To se podtrhavá i s infinitivem jen u těh zpusobových a fazových že?Děkuju
Jo takže je to tedy tak že pokud není sloveso zpusobové ani fazové tak nepodtrhnu infinitiv že?
Jinak děkuji moc
doplněno 16.02.15 15:13:a jaká tabulka?
ale jinak jsem to napsala dobře že ano?
Jinak děkuju od vás jsem to pochopila líp než od učitelky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.