Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou střední školu

Od: tiny odpovědí: 5 změna:

jsem prvním rokem na ekon.lyceum...a jako jazyk jsem si vybrala francouzštinu.

ovšem nějak se mi na té škole nelíbí, čekala jsem od ní něco lepšího... lepší učitelé, víc volnosti, ne takovou náročnost.
hlavně jsem až ted zjistila, že na jiné škole, kam jsem se taky hlásila, ale nešla jsem tam - je tam španělština.
nejsem zrovna na jazyky dobrá a ta francouzština - bojim se že to nebudu zvládat, je to těžký jazyk, má samé svoje podmínky.. sice je krásná, ale španělština je jednodušší a docela podobná. a právě je i né té druhé škole - stejný obor.
to je jedna z prvních věcí, co mi vadí.
potom třeba rozvrh, máme ho blbě rozvržený, 3x týdně mám dlouho odpoledku, a domů jsem v 5... žádní přátelé, takto náročné dny nemají, a to i přesto, že jsou třeba na gymplech. opravdu to těžce zvládám, mám na sebe málo času, zelý týdny trávím ve škole a doma úkoly... a na mou psychiku to je nesnesitelné, jak jsem psala - nemám čas na sebe a na své blízké, na odreagovaní a trochu pohody, klidu...
ta třetí věc co mi vadí, vám možná bude připadat hloupá.
jsem v hodně chytré třídě. lidi co tu školu berou tak vážně, že když dostanou trojku, hned mluví o tom, co budou dělat, jak to musí vytáhnout a podobné řeči. neni to pro mě moc příjemné poslouchat pouze samé řeči o tom, jak se budou celý den učit, jak si stěžují že nemají čas, protože se musí učit...ap.
prostě to na mě tohle všechno/ na mou psychiku působí - špatně.
jsem na tom špatně se psychikou, nebo je to prostě případ, který se může stát komukoliv?
píši z inter.kavárny, tak omluvte případně mnou nedobře vystižený problém a vyjadřování.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiny
29.11.09 14:17
hodnocení

*modla**modla*

papene*
hodnocení

0x

A s rodiči si o tom nemůžeš promluvit?Ty tě znají nejlépe.A co zkusit zajít za psychologem, ten by ti určitě poradil.A navíc jak píšeš jseš na tom psychicky špatně.

tiny
hodnocení

už před měsícem jsem se o tom doma zmínila.
v týdnu jsem kolirkát opravdu vyčerpaná, naštvaná... ale nějak na to nereagují a neřeší - prý si zvyknu

papene*

*kafe*Sedíš v té kavárně,nečekej až se ti někdo ozve a zkus si zadat do googlu psycholog online,nebo poradny.Tam si vybereš a můžeš si promluvit s někým povolaným.*vtip*

psychoporadna.cz/...

roxynka8*
hodnocení

0x

tvoje výmluvy jsou opravdu hrozné, s tím si zamozřejmě musela počítat!co třeba intr?nad tím jsi nepřemýšlela?já např. nechtěla být na intru tak jsem vstávala ráno v půl 5 a doma jsem byla také kolem 5, samozřejmě přátelé atd...muselo jít stranu pokud šlo o vzdělání, věděla si že se budeš učit francouzštinu, byla ti přednější španělština?měla si jít tam, dál nechápu tvůj přístup k rozvrhu, nejsi na základní škole!holka vzchop se nebo to s tebou nedopadne dobře!na té druhé škole to určitě bude podobné!třídu si také nikdy nevybereš!spíš bych uvažovala a normální ekonomce či něco podobného, pro tebe díky tvé psychice určitě dostupnější škola a také míň náročná!

Dál určitě budeš chtít na vysokou tam to bude třeba i horší, kamarádi ti peníze nepřinesou, jednou se stejně rozutečou do zaměstnání a nebudou mít také čas, jestli to nechápou nejsou to kamarádi!

Já měla přítele a díky němu jsem přišla o mnoho přátel, ale na druhou stranu jsem za to ráda, zbyl mi jen on, ale nevadí mi to protože jak už jsem psala, zbytek sídlí někde na kolejích a ten čas už také nemají, zajdem někdy o víkendu na kafe atd..ale pořád mám svého přítele a ten mi k životu stačí, i to občasné kafe, prostě už nejsi ta holčička na základní škole a musíš se stím smířit.

Buď chceš něčeho dosáhnout nebo mít víc volnosti, ale tomu musíš zase přizpůsobit školu a obor...pro mě osobně je víc vzdělání než přátelé, protože to tě bude živit.

Jestli mají poznámky jako že na ně nemáš čas tak tím se ti potvrzuje, že jim nezáleží na vzdělání a možná i závidí že jsi chytřejší než oni, mě osobně v tomto případě podržel přítel, byl mi oporou a dodával mi sílu abych dosáhla svého snu. Je to pouze malinký zlomek tvého života a neboj přijdou lepší časy!prvák bývá nejhorší při takhle velké změně, hodně jsem si probrečela, ale teď se tomu spíš směju jak jsem to nemohla pochopit, že takový je život!

Snad to nějak úspěšně vyřešíš:) Přeju hodně zdarů!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]