Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zkontrolovali byste mi prosím tučné věty? Moc děkuji
2, 4 a 10 správně (1) hohe Temperatur nebo Fieber ► bez přívlastku Pokud by učitel/ka na přívlastku trval/a, pak hohes Fieber (3) … isst du … kein Dessert (střední rod)
(5) … wussten darüber ► po ani - ani se v němčině nepoužije slovesný zápor (6) … bestand … praktisches … theoretisches Examen (stř. rod) (7) … der Vorschlag nicht, … besseren. (8) … oder du schafst das Abitur nie. (9) …sehr gut aus, (11) Entweder scheint es mir, oder ich …
Sloveso träumen lze použít ve smyslu zdál se mi sen (ve snu se mi zdálo). Jinak ► scheinen
–—–—
Colombo, co se Vám nezdá na druhé a sedmé větě? Kdyby Elisa neměla překlep ve slově Vorschlag a nezapomněla stupňovat, byly by obě věty správně.
Já už k němčině přistupuju více citem toho, co mám naposlouchané než podle pravidel.
Takže kdybych dneska chodil do školy, tak se mnou učitelka němčiny měla hodně práce.
Ty jsi odbornice na němčinu a umíš to i pěkně popsat a vysvětlit. Tohle já nedokážu, protože pravidla se za můj živod už několikrát změnily a já už to nestihnu vstřebat.
Holt se musím ovládnout a s němčinou neradit, abych nenadělal víc škody než užitku.
1. určitě tam patří hohe Fieber. Temperatur je teplota, Fieber je horečka.
2. překlad zní divně, ale nevím jak to přeložit
3. Entweder isst du alles (tady ti chybý podmět)
4. toto může být
5. ...wusten nichts daruber. (je tam minulý čas proto wusten; uber das se spojuje do daruber)
6. Sie hat weder ...Examen bestanden. (zase minulý čas)
7. ... gefaelt mir der Vorschlag nicht, andererseits habe Ich kein besseren. (tato věta zní divně a určitě bych ji tak neřekl)
8. ...oder du schafst das Abitur nie.
9. může být
10. může být
11. Entweder traume Ich oder sehe Ich schlecht. (takhle se mi to líbí více)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.