Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
do školy máme vypsat několik románských památek na našem území. Našla jsem jich desítky, ale vybrala jsem jich jenom několik. Jelikož mám se zdroji špatné zkušenosti, tak vás prosím, jestli by jste mi názvy nezkontrolovali a nepotvrdili, jestli opravdu patří tyto stránky do románského období. A jaké jsou podle vás nejznámější ( můžete dopsat i jiné romanské památky ) Tady jsou: Rotunda svatého Petra a Pavla, Budeč (hradiště), Bazilika svatého Jiří, Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha, Rotunda svaté Kateřiny, Malostranská mostecká věž, Bazilika Nanebevzetí Panny Marie, Bazilika svatého Jiří, Rotunda svatého Jiří (Říp), Bazilika svatého Prokopa, Rotunda svatého Martina (Vyšehrad)
Dobrý den, podívejte se viz odkaz a zkontrolujte si charakteristické románské prvky.
Z toho Vašeho seznamu vypusťte raději Katedrálu sv. Víta a Malostranskou mosteckou věž (to bych viděl jako gotiku). Zdravím!
doplněno 08.02.15 01:14:mcmerkurion - ano, i takový výklad je možný. Otázkou tedy je, zda to mají být dochované románské stavby nebo i ty původní, ale později přestavěné v jiném slohu (takže dnes už to není "originál"románské).
máš všechno většinou z Prahy ale jsou i jiné: Modrá u Velehradu - základy nejstaršího známého kostela u nás, Kozojedy - vesnický kostel a něco ze společné historie - nevím,jestli se už dohodli,zda je u nás,nebo na slovensku - Kopčany - nejstarší kostel ve střední evropě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.