Ahoj můžu se zeptat když byla věta v aj uděláš tet ten úkol? já napsala do you doping homework now? A jak by to melo byt já si první myslela že are you ale nepřijde mi ze by to byl přítomný prubehovy doplněno 30.01.15 14:48: A potom bylo děláš někdy úkol dona?ano já ho často dělám doma ale moji kamarádi ho nikdy nedělají doma já myslela že ta první část věty bude have you evergreeny a to by přej muselo být vůbec někdy a ten zbytek jsem dala přítomný prostý a bylo to špatně a nevím proč jak by to měli byt?dekuju za pomoc abych se to mohla naučit spravne
Yes, I often do my homework at home but my friends do not do their homework at home?
Celá věta by měla být v čase přítomném prostém. Jinak by to znamenalo, že ho nikdy nedělali doma, ale tady to spíš je, že ho často nedělají doma a budou v tom pokračovat.
karolinana
Aha a nemůže to být takhle i often do my homework ať homework but my friend never Done homework at home
ano já ho často dělám doma ale moji kamarádi ho nikdy nedělají doma Yes, I often do my homework at home but my friends never do their homework at home.
Přeložila jsem to, co je v prvním příspěvku. Jak tedy ta věta zní česky?
Přítomný průběhový se někdy používá k vyjádření bezprostřdní budoucnosti. Do you doing... je nesmysl, protože tvar -ING se používá v průběhovém čase, ale tam se nepoužívá pomocné sloveso DO ale BE (tedy ARE). A naopak s pomocným slovesem DO se pojí základní tvar a dohromady tvoří přítomný prostý čas. Nelze kombinovat tvary a podobná slovesa jak to napadne, gramatika není věc kompromisů, ale pravidel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.