Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opakování casu

Od: karolina* odpovědí: 11 změna:
Ahoj můžu se zeptat když byla věta v aj uděláš tet ten úkol? já napsala do you doping homework now? A jak by to melo byt já si první myslela že are you ale nepřijde mi ze by to byl přítomný prubehovy
doplněno 30.01.15 14:48: A potom bylo děláš někdy úkol dona?ano já ho často dělám doma ale moji kamarádi ho nikdy nedělají doma já myslela že ta první část věty bude have you evergreeny a to by přej muselo být vůbec někdy a ten zbytek jsem dala přítomný prostý a bylo to špatně a nevím proč jak by to měli byt?dekuju za pomoc abych se to mohla naučit spravne

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eruezu
hodnocení

1x

Já bych teda Uděláš teď ten úkol? přeložila jako:

Are you going to do your homework now?

Protože Are you doing your homework now? znamená Děláš teď úkoly?...

audinos*
hodnocení

0x
Are you doing your homework now?
Do you sometimes do your homework at home?
karolinana
hodnocení

Ahoj diky moc a ta druhá část věty s těma kamaradama bude yes I often do my homework ar homework but my friend never Done homework ať homework?

Yes, I often do my homework at home but my friends do not do their homework at home?

Celá věta by měla být v čase přítomném prostém. Jinak by to znamenalo, že ho nikdy nedělali doma, ale tady to spíš je, že ho často nedělají doma a budou v tom pokračovat.

karolinana
hodnocení

Aha a nemůže to být takhle i often do my homework ať homework but my friend never Done homework at home

To by znamenalo, že tvůj kamarád nikdy nedělal úkol doma. PRESENT PERFEKT

Ale jestli chceš napsat, že tvůj kamarád nedělá úkol doma, tak je to tak jak jsem napsala v předchozím příspěvku. PRESENT SIMPLE

doplněno 31.01.15 19:41:

Yes, I often do my homework at home but my friends never do their homework at home.

Takto by to bylo s never, ale musí tam pak následovat do.

karolina*

není nahodou v přítomném prostém ve třeí osobě doesnt?

Je tam množné číslo 3. osoby friends

karolina*
hodnocení

Ale tam se píše nikdy a ne často v té druhé vete

ano já ho často dělám doma ale moji kamarádi ho nikdy nedělají doma
Yes, I often do my homework at home but my friends never do their homework at home.

Přeložila jsem to, co je v prvním příspěvku. Jak tedy ta věta zní česky?

hodnocení

0x

Přítomný průběhový se někdy používá k vyjádření bezprostřdní budoucnosti. Do you doing... je nesmysl, protože tvar -ING se používá v průběhovém čase, ale tam se nepoužívá pomocné sloveso DO ale BE (tedy ARE). A naopak s pomocným slovesem DO se pojí základní tvar a dohromady tvoří přítomný prostý čas. Nelze kombinovat tvary a podobná slovesa jak to napadne, gramatika není věc kompromisů, ale pravidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]