Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci jet na lyžák

Od: sasik odpovědí: 18 změna:

Ahojky,je mi 17 let a mám jet na lyžák,už za pár dní,jenomže tam vůbec nechci!Nneni to spíš lidma,ale nemám ráda lyžování,přespávat někde v jiném prostředí...Ve škole nám řekli,že je povinný,chodím na pedagogickou školu a musíme tento kurz splnit,jinak nás nepustí k maturitě a to mě ještě víc deptá,že když nepojedu,tak mě tam nepustí.Jsem z toho úplně mimo,poraďtě :(

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

hoď se marod...

hodnocení

2x

A když někdo v té době onemocní, to ho k vůli tomu nepustí k maturitě? Podívej se na to i tak, že v životě budeš muset dělat i věci, které nechceš, ale budou se od Tebe vyžadovat. Pár dnů na lyžáku se dá zvládnout. A třeba to bude fajn. Neměj z toho depku, jsou horší věci na světě...

sasik
hodnocení

Přesně tak,sice to nechápu...mám takový průkaz a tam musím mít vyplněno,že jsem ho absolovala.Sice nechápu proč...ale já tam šíleně nechci :/

hodnocení

1x
Jediná možná alternativa je zajít k lékaři,vysvětlit mu tvou situaci,snad to pochopí a nechá tě jako marodit...Ale z mého pohledu,nevím,proč se toho tolik bojíš.Lyžák je báječný,hory,slunce,čerstvý vzduch a vůbec,lyže jsou skvělé.Ten týden snad "přetrpíš."Je tam i děsná sranda,jela bych hned,kdyby to šlo...Od těchto věcí se nemá utíkat,je to život,a ten nám klade překážky,které my musíme překonávat.Ty,budoucí pedagožka obz lášt...Neboj se a jed,uvidíš sama,že toho později nebudeš litovat,spíše naopak ;)
doplněno 30.01.15 12:24: Prosím tě a jak se projevuje ta tvá depka? Asi jen tím,že brečíš...To není depka,ta se projevuje daleko hůře,vím o čem mluvím...Zapři se,zvedni hlavu a jdi.Musíš se naučit být sama k sobě tvrdá,jinak v životě nic nedokážeš.Držím palce,jdi do toho ;)
sasik
hodnocení

Já vím,ale já to mám tak nějak se vším v poslední době,když mám jet někam na více dní,tak prostě z toho mám depku a rozbrečim se,přitom od mala jezdím na tábory,akce atd. ale od té doby co jsem přestoupila na střední (od adapťáku) nikiam jezdit nechci.

honzajs122

nejsi náhodou Julča?

sasik
hodnocení

Ne to nejsem...

how
hodnocení

1x

Jeďte na lyžák. Je to vaše práce!

uska*
hodnocení

0x

Sasik a co přestoupit na jinou školu? Nevím co děláš na pajdáku, asi jsi tam omylem. Zvláště tam se vyžaduje aktivita. Dnes už jezdí i mateřské školky na lyžařské pobytu a ne potom školy.

Co řekneš svým žáčkům - vše jsem zorganizovala, ale já nepojedu, nechci nikde přespat. Takže to nebude týdenní kurz, ale denně budete dojíždět, jinak s vámi nepojedu. To je nesmysl, viď !

Myslím, že by ti tohle u ředitele neprošlo. Jde o prd, tak se do toho vrhni a uvidíš, že to zvládneš.

jaha
hodnocení

0x

Také si myslím, že jsi na pedagogické škole omylem.Pokud vím,budeš také muset jezdit s malými dětmi na lyžák, sama je budeš učit bobovat. Také budete absolvovat předplavecký výcvik- řekneš jim, běžte do vody, já tam nejdu, vodu nesnáším? Také pojedeš se školou na turisťák,to také odmítneš? To vše je příprava na tvé budoucí povolání.

hodnocení

0x

Jeďte a užijete si to.Já jsem na škole jezdila ráda,protože jsem vypadla z domova,kde jsem musela pomáhat uklízet atd.Jezdili jsme i na brambory,užilo se spousta legrace,padla i nějaká ta první nebo druhá pusa a stmelil se kolektiv. Na setkáních po x letech rádi vzpomínáme....

kutululu
hodnocení

0x

Já jsem na VŠ také měla povinný jeden kurz, ze kterého jsem měla zápočet, kdybych ho nesplnila, vyhodili by mě ze školy. Musela jsem jet na 5 dní do Krkonoš na turistiku. Také nemám ráda spát někde, kde ani nevím jak to vypadá a co mě čeká a ještě navíc jsem tam nikoho neznala, protože zrovna to byl kurz, kde byli studenti z jiných kruhů. A aby se neřeklo, tak hned první den jsem dostala rýmu, takže výšlap na Sněžku jsem horko těžko udýchala a nedělala jsem nic jiného než že jsem si utírala nudle. Teď ale na tento kurz moc ráda vzpomínám a dokonce můžu říct, že jsem si ho krásně užila. Takže odhoď obavy, ono nikdy není nic tak zlé, jak se na první dojem zdá. Těch pár dní to tam přežiješ a pak ještě budeš ráda, že jsi jela ;)

hodnocení

0x

Na pedáku budeš aktivitu potřebovat. Jednou třeba pojedeš s dětmi na hory, budeš se také vykrucovat? Být Tebou, jedu a neremcám.

Studovala jsem dálkově a 2roky po svatbě jsem plánovaně otěhotněla. Byla jsem ve druháku. O prázdninách před třeťákem nás čekal plavecký a turistický kurs. Musely všechny, jinak prý nám neuznají ročník. Těhotné kuličky jsme byly dvě. A jely jsme. Bylo to fajn. Plavala jsem jako ostatní, jen nějaké závody a tobogán jsem oželela.

Turistiku jsem zvládla taky. Večer jsme zpívaly, hrály na kytaru, rozdělávaly oheň. Jen to spaní na karimatce ve stanu se mi zdálo dost tvrdé na to bříško.

No a zvládla jsem to, ročník byl zachráněn.

Lyžování k učitelům patří, je to část takové tělesné zdatnosti. Nechtěla bych nikdy za kantorku skleníkovou kytičku v jehlových podpatcích. A že nemáš ráda spát v jiném cizím prostředí? Toho si při školních výletech užiješ také dost a dost. Různé chaty, turistické ubytovna...dokonce jsem se v jedné z nich seznámila blíže se štěnicí!

Přesto právě na výlety vzpomínám nejraději. Tam se děti ukáží v jiném světle, než v lavicích, pozná se, kdo je kamarád a kdo je mezek.

Tak si nestěžuj a jeď. Pokud nechceš lyžovat, měla jsi studovat na sestřičku v důchoďáku. Tam by Ti asi lyže nehrozily. I když, kdo ví. Dnes jsou mnozí důchodci čipernější, než mladá učitelka. *smich* Jaga.

buss
hodnocení

0x

Nemusíš, přečti si zde historii, už řešeno, popř. školní dokumenty, které máš znát (zvl. když chodíš na pedagogickou školu, tam se jistě školský zákon probírá + další).

seerh
hodnocení

0x

ahoj, je blbost aby tě nutili i když je to povinné, na škole kde jsi se to připočítává do tělesnéé výchovy, musela bys mít od doktora omluvenku ze zdravitbích problémů že nemůžeš jet ... nebo jim řekni že když ti zaplatí výbavu a pobyt pojedeš jinak že nejedeš nikde ... :D tak to udělám asi já

Zkrátka potvrzení od lékaře že jet nemůžeš!

bshc
hodnocení

0x
prosimtě lyžák je nejlepší! je mi 16 taky jedu teď a strašne se těším:3 máš tam kamarádky kamarády ne? jsou tam kluci treba se s nekym daš dohromady je to sranda ! nechápu tě.. jestli neumíš lyzocat třeba se tě ujme nějaký fajn kluk a bude tě učit! ber to z té lepší stránky:)

elpiloto
hodnocení

0x

Děláš jako by jsi jela na měsíc na Ukrajinu, je to 7 dní. Ten týden snad přetrpíš ne? Krom toho život nemůže být jenom samá pohoda a leháro ;)

hodnocení

0x

Je spoustu rozumných důvodů, prš tam jet a spoustu rad, proč je to fajn, ale jestli tam takhle šíleně nechceš (a ty průvodní jevy k tomu), to už vypadá na nějakou psychickou bariéru. Toková bariére se dá jen ztěří překonat racionálním uvažováním. Co zajít za psychologem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]