Nejste přihlášen/a.
A, B, C
A - ty se používají, když chci odeslat hotovost na účet banky? Kdo za to platí? já jako odesílatel nebo příjemce platby?
B - vyplácení hotovosti z účtu? např. přeplatky plyn..?
C -?
Jak to chodí prakticky na poště? vyplním, dám hotovost? přijde mi do schránky a jdu s ní na pobočku?
Vnitrostátní pro ČR:
A = úhrada v hotovosti, výplata na účet
B = bezhotovostně z účtu, výplata hotově
C = úhrada i výplata hotově
D = jako C, výplata do 1 dne
Platí podávající (odesílatel) a je to docela drahý špás ve srovnání s příkazem k úhradě v jakékoli bance, viz kalkulátor poukázek České pošty.
Já jen doplním předchozí rádce, poukázka typu B opravdu chodí do schránky a vy ji pak přinesete spolu s OP na poštu. Výjimkou jsou částky nad 20 tis. Kč, takové poukázky se nedoručují a rovnou se ukládají na poště.
Potom si ještě dejte pozor, zda máte správný druh složenky (bez pruhu - ty jsou na balíky).
A - platíš Ty jako odesílatel, poplatek se odvíjí dle částky, kterou budeš posílat
B - platí ten, kdo peníze odesílá, tzn. Ty dostaneš jen ten přeplatek za plyn a platit poště nic nebudeš
C - platí mezi soukromými osobami při hotovostní platbě, platí ten, kdo peníze odesílá
A ano, vyplníš na poště nebo doma, na poště složíš peníze v hotovosti, zaplatíš poplatek, přeplatek ti přijde vyplněný do schránky a ty si peníze jen na poště vyzvedneš,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.