Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna VŠ - a mezi tím chodit do zaměstnání

Od: stanivi odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,prosím poradíte mi: syn studuje 1 semestr VŠ, ale chce odejít ,teď po 1 semestru.CHce si podat přihlášku na jinou VŠ, protože studia jsou až od září, chce do té doby pracovat(únor-srpen), musí přerušit studium nebo má statut studenta, když už ho příjmou na školu(zatím ještě není přijat), pokud hned nesežene práci musí na pracák, nebo musí ukončit studium - a třeba v září až začne chodit na druhé studium VŠ znovu získá statut studenta, také přesně nevím jak teď já mám řešit v zaměstnání -"uplatňování" slevy - musím také nahlásit, že syn teď do září nebude studovat a pozastaví mě výhody-...?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

0x
Odpoved je jednoducha ... Podle paragrafu 11 nebude pro socialni oblast posuzovan jako student. Buhuzel. Na UP bude muset jit, aby za nej platili socialni. O zda praci sezene je jina otazka. Take nezapomente, ze uz konci prijem prihlasek na VS.

hodnocení

0x

Uplatnění slevy na nezaopatřené dítě se řídí tím, odkdy dokdy bude studentem (sleva náleží i za část měsíce, pokud by studium ukončil třeba 6.2., tak za únor lze slevu uplatnit). Doba studia je doložena potvrzením o studiu, ukončení pak Rozhodnutím o ukončení studia, které přijde ze školy. Nahlásit to samozřejmě musíte. Kdyby Vám mzdovka uplatňovala selvu, na kterou nemáte nárok, bylo by to vlastně krácení daně, a toho byste se určitě nechtěla dopustit. Jakmile syn zase začne studovat, na podkladě potvrzení ze školy Vám slevu opět může mzdovka začít uplatňovat.

iz*
hodnocení

0x

Přerušení studia by snad přicházelo v úvahu, kdyby měl syn v úmyslu v něm pokrařčovat. Tady bych to viděla na ukončení studia a od podzimu nový začátek.

Registrace na ÚP není pro nikoho povinná. Ale pokud si syn nechce sám platit zdravotní pojištění (sociální není povinné), byla by registrace rozumná.

Stát za uchazeče o zaměstnání hradí zdravotní pojištění (sociální nikoliv).

Slevu na dani budete moci uplatnit, až syn začne znovu studovat.

stanivi
hodnocení

mockrát děkuji za rychlou odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]