Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké znáte nejeskyně?

Od: patricius7 odpovědí: 12 změna:

Zdravím, chci se na Vás obrátit s prosbou abyste mi poradily.Mám za domácí úkol napsat 3 nejeskyně - to znamená 3 objekty které nejsou jeskyně a proč tomu tak není. Hledal jsem na internetu ale nic jsem nenašel. Může to být třena i solná jeskyně? Děkuji za odpověď

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, to je zajímavé zadání. Ale nejeskyně by mohla být např. propast nebo propadlina - tedy, původně jeskyně, ale její strop se zřítil a vznikla ta "díra". Zdravím!

doplněno 26.01.15 13:27:

Myslím, že pokud se tazatel nedoplní, resp. nenapíše přesné zádání, tak můžeme jen spekulovat. Může po nás chtít konkrétní název lokality nebo objekt přírodní či objekt, který byl vytvořen lidskou činností. Takto se dá asi jen říci, že nejeskyně je vše, co není jeskyně (a trochu to připomíná "populární" slovo nevýhra).

hodnocení

0x

Zadání je opravdu zajímavé. Pokud se zaměřím na slovo objekt, tak nebudu hledat mezi přírodními útvary, ale mezi něčím, co vytvořil člověk.

Jeskyni je pak nejpodobnější třeba šachta, případně tunel. A když opravdu popustím uzdu fantazii, tak třeba i velký nečleněný prostor, tedy nádražní haly, chrámy...

doplněno 25.01.15 21:56:

Spletla jsem si šachtu se štolou. Štola se jeskyni více podobá.

hodnocení

0x

může to být nějaký důl (pokud je starší a už opuštěný, může vypadat docela jeskyňovitě (i když samozřejmě je vidět, že je to umělý útvar - chodba nebo i větší prostor) - známé jsou například komplexy chodeb v Českém krasu zhruba kolem Berouna, od Berouna směrem k Praze)

paw*
hodnocení

0x
Nejeskyne jentreba kaverna strojovny vodni elektrarny vyrubana ve skale. A nebo nadrazi nekde pod alpami ve vlakovem tunelu (ale to vim jak se to jkenuje a jestli tonpostavili. Cetl jsem o tom). No a nejeskyne bude dozajista sklad vyhoreleho jaderneho odpadu, az jej vyrubou.

jumba
hodnocení

0x

Jeskyně jsou přírodního charakteru, včetně výplní a přírodních jevů v nich.

Nejeskyně jsou uměle vytvořené člověkem. Třeba kamenné mosty, tunely. Nebo u Máchova jezera jsou podzemní útvary, říká se jim " Pekelné doly", kde se natáčela pohádka S čerty nejsou žerty. Nyní tam mívají sraz motorkáři.

hodnocení

0x

Když vezmu zadání doslova, pak bych jako nejeskyni mohl označit třeba i Eiffelovku.

Sorry, starý rýpal. Ale je to tak, ne?

Vše, co není jeskyně je nejeskyně. Jestli tedy takové slovo existuje.

paw*
To zalezi, jestli je otazka kladena v zemepise nebo v matematice. Viz treba Cesta do hlubin studakovy duse.

hodnocení

0x

Podivné slovo. Možná je tím myšleno to, co se vyskytuje v oblasti Broumovských stěn. V oblasti pískovcových skal jsou "jeskyně" a kilometry dlouhé podzemní labyrinty. Nevzniky však klasicky - rozpuštěním a erozí. Vznikly jako mezery mezi napadanými obrovskými balvany a teprv časem byly shora pokryty a uzavřeny zemí.

pro případné náhodné návštěvníky tohoto vlákna bych chtěl upřesnit, resp. zpochybnit ty "kilometry" a dokonce "labyrinty" - ano, napadáním balvanů na úzkých průrev vznikly tunýlky a slepé jeskyňovité chodbičky, ale kilometry se mi zdají velice nadsazené číslo, a labyrinty úzkých průrviček - no, s jistou nadsázkou prosím, ale labyrinty chodeb, tunelů?
(jinak opravdová přirozeně vzniklá jeskyně v pískovci je spíš rarita - jedna je např. v Čekém ráji, už jsem zapomněl kde)

Jeskyně pod Luciferem v Broumovských stěnách má asi 400 metrů. V oblasti Ádru je toho ještě mnohem víc: broumovsko.ochranaprirody/...

hloupost
hodnocení

0x

To je opravdu hloupé zadání :-D "3 objekty které nejsou jeskyně a proč tomu tak není"

To může být třeba tužka, banán, a párátko *smich* Ale určitě ne solná jeskyně *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]