Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rody T - Č

Od: erz odpovědí: 5 změna:

ahoj, máme úkol a já ho nechápu ... rodiče mi to taky nedokázali vysvětlit ... zadání zní:Doplňte vhodnou formu trpného rodu:

Na počátku zimy tato silnice (uzavírat)

nemůžete mi tuto větu vysvětlit?

Pak tam je .. :tato žádost (zamítat) Utkání (přerušit - min. čas) na půl hodiny.

Většina obchodů 1. ledna ( zavřít bud. čas) jsou tam ještě další ale tyto opravdu nechápu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

wikipedie Trpný rod (pasivum) je mluvnická kategorie sloves (slovesný rod), kterou vyjadřujeme, že podmět není původcem děje, ale tento děj podmět "trpí", je pasivní ... , činný je akce.

erz
hodnocení

takže by to mělo být takto?

Na počátkuzimy je tato silnice uzavřena

tato žádost je zamítnuta.

Utkání bylo přerušeno na půl hodiny.

...

?

jo, naprosto dobře

erz
hodnocení

Tak děkuji snad ten újkol bude alespoň z 3/4 dobře ... abych za nejhloupější nebyla já když se mi teď z jedničkama daří

iz*

Neber to prosím jako "rejpání", ale na jedničku/y z češtiny, bys měla, vědět, kde psát čárky, že se v 7. pádě používá předložka s (s jedničkami), ... Znám učitele češtiny, kteří nedají jedničku tomu, kdo z předmětu nemá samé jedničky (i jedna dvojka je moc) ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]