Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat minulé časy v angličtině?

Od: filip12 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer,

může mi někdo opravdu jednoduše vysvětlit použití anglických MINULÝCH časů? Už jsem si je "nastudovával", ale pořád pořádně nevím jaký typ kdy použít - nejlépe ukázat na příkladu, děkuji. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Ahoj,

min. prostý - výčet věcí, které jdou po sobě, nebo nějaký kratší děj. I went to the library yesterday. I had my breakfast, brushed my teeth and washed the dishes in the morning.

Min. průběhový - často úvod do děje příběhu (The sun was shining, birds were singing...) nebo dlouhodobější děj - I was reading a book whole weekend.

Tyhle děje se mohou nakombinovat i v jedné větě, když do dlouhodobějšího děje vstoupí nějaký kratší - I was cooking dinner when my child started to cry. :)

makve2
hodnocení

0x

Prosím vás - učím se také jako původní tazatel teď minulé časy.
Tyto dvě věty jsou z cvičení, kde mám zdůvodnit proč zrovna tenhle čas.
V obou případech byl ale použil prostý (neproůběhový).
Proč je správně průběhový tvar?

Věty z cvičení:

John was entering the hotel.
The guest was coming to the station.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]