Nejste přihlášen/a.
Ahoj! Neboj se a věř si! Jedna dvojka z matiky je krásný výsledek a jistě to s tebou není tak hrozné, jak popisuješ, když máš tak pěknou známku. Máš navíc spoustu možností, jak svůj stav do přijímaček vylepšit, ale musíš na to máknout každý den a spočítat pár příkladů. Co můžeš udělat:
1) sežeň si modelové úlohy z matiky, případně i z čj na přijímačky na danou školu. Jestli se tam dělají třeba SCIO testy nebo mají nějaké jiné, najdeš na webu školy. Když mi sem napíšeš, kam bys chtěla jít (jistě je víc možností, které uvádíš), podívám se. Tady je třeba ukázka SCIO testu na gympl z matiky. Tady máš seznam škol, na kt. se dělají SCIO testy. Můžeš mrknout i tam, jestli je tam tvůj gympl. Testy si můžeš i koupit zde - jiné než SCIO testy seženeš též v prodejně učebnic, můžeš se připravovat i z nich, např. tyto. Některé využívají testů CERMAT, seznam škol, kt. je mají, najdeš zde.
2) zkus poprosit kamarádky či spolužáky, jestli by ti aspoň něco nevysvětlili. A to hned nejlépe po hodině matiky, než se ti to vykouří z hlavy.
3) Doučování můžeš realizovat i po skype, kdy si povídáš s doučovatelem a píšeš s ním a sedíš doma u PC. Nabídek je hodně, třeba zde nebo zde.
4) Velmi rádi ti s příklady pomůžeme i zde, ale i čímkoliv jiným, co budeš potřebovat. Chodí to tu tak, že sem zadáš příklad, poprosíš o pomoc, řekneš, čemu nerozumíš, kde ses zasekla, předložíš své řešení a my to zkontrolujeme, poradíme, posuneme tě dál. Neděláme úkoly za líné žáčky, ale moc rádi pomáháme těm, kteří se snaží, komunikují a snaží se to pochopit.
5) Pokud jsi z Prahy, velmi dobrý gympl, zaměřený na přírodovědu, je gymnázium Arabská.
doplněno 24.01.15 10:10:Hayon, doufala jsem, že se ozveš a dořešíme to. Mrzí mne, že jsem si s tím dala tolik práce a vyznělo to do ztracena.
doplněno 24.01.15 19:21:Hayon, ty to vzdáváš předem, to je škoda. Nenapsala jsi ty školy, mrkla bych se, jaké mají testy, ale nechceš se ani připravit, ani to zkusit. Ale ono to není jen o tom se tam dostat a udržet se tam. Budeš tam muset zabrat a slovních úloh si tam též užiješ, nejen z matiky, ale i fyziky, stejně se před tím neschováš. Čím dřív s tím začneš, tím lépe pro tebe. Není to taková hrůza, jak z toho děláš.
Cermati dělají též přijímačky nanečisto. Zkus se podívat na stránky těch škol, jestli se to tam neděje. Většinou to pořádají a není to špatné už jen kvůli snížení nervozity a typu těch příkladů, abys věděla, na co se víc zaměřit.
Budu se přihlašovat do semináře z matematiky na naší škole. Přijímačky na obou školách jsou CERMAT testy a píší se jednotně v jeden den pro obě školy.Vím, že se před tím neschovám, ale já jsem ten typ, který se příliš stresuje a nedokáže si udržet chladnou hlavu, proto se tak moc bojím. Za vaše rady jsem opravdu vděčná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.