Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím
mám statisticky vyhodnotit data získaná při analýze kys. citronové v acidum citricum. Mám vypočítat interval spolehlivosti (dle Dean-Dixonova test) Děkuji za pomoc.
80,2% , 86,4% , 91,33% , 94,9% , 95,45% , 97,3% , 99,8%
variační rozpětí jsem vypočítala
R=99,8 - 80,2 = 19,6
L1,2= X(arit.průměr) +- R(rozpětí) * Ka (Tabelovaná hodnota)
Nevím,jak vypočítat průměr, podle paní učitelky to vyšlo arit. průměr = 92,2% ,ale nevím,jak k tomu přišla.
Možná, že paní učitelka udělala normální aritmetický průměr: sečetla všechna čísla, vyšlo 644,38 a podělila počtem čísel, tedy 7 a vyšlo 92,05429, což se liší od jejího 92,2% nebo spíš vyšla z hodnot ze kterých procenta vypočítala a pak jí vyšel její aritmetický průměr... možná?
doplněno 22.01.15 17:51:pomůže vám ilustrativní příklad s použitím Dean-Dixonova testu rozboru křemičitanu na stránce ach.upol.cz/...
doplněno 22.01.15 17:54:po kliknutí Příklad 4.1 se objeví tato stránka: ach.upol.cz/...
Původní odkaz má být: ach.upol.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.