Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím si rady se statistikou

Od: capenka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
prosím
mám statisticky vyhodnotit data získaná při analýze kys. citronové v acidum citricum. Mám vypočítat interval spolehlivosti (dle Dean-Dixonova test) Děkuji za pomoc.
80,2% , 86,4% , 91,33% , 94,9% , 95,45% , 97,3% , 99,8%

variační rozpětí jsem vypočítala
R=99,8 - 80,2 = 19,6

L1,2= X(arit.průměr) +- R(rozpětí) * Ka (Tabelovaná hodnota)

Nevím,jak vypočítat průměr, podle paní učitelky to vyšlo arit. průměr = 92,2% ,ale nevím,jak k tomu přišla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Možná, že paní učitelka udělala normální aritmetický průměr: sečetla všechna čísla, vyšlo 644,38 a podělila počtem čísel, tedy 7 a vyšlo 92,05429, což se liší od jejího 92,2% nebo spíš vyšla z hodnot ze kterých procenta vypočítala a pak jí vyšel její aritmetický průměr... možná?

doplněno 22.01.15 17:51:

pomůže vám ilustrativní příklad s použitím Dean-Dixonova testu rozboru křemičitanu na stránce ach.upol.cz/...

doplněno 22.01.15 17:54:

po kliknutí Příklad 4.1 se objeví tato stránka: ach.upol.cz/...

Původní odkaz má být: ach.upol.cz/...

x®

Malá chybička se vloudila: součet vychází 645,38.

Nevím si rady se statistikou
host*

óó, chyba, omlouvám se, neumím už ani pořádně sčítat! Kupecké počty... omlouvám se. Děkuji rádci "x" za opravu.

capenka*
hodnocení

Jo už jsem pochopila a jak to mám mam udělat když mam 30 čisel a a stabulky kriticke hodnoty mam jen do 10 čisel a jak mám vypočitat ztolika čísel dělat interval spolehivostii

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]