Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se to řešit...?

Od: lu* odpovědí: 3 změna:

Ahoj... ve druhé třídě je holka, která není moc oblíbená... Ne že by byla nějak zvlášť chytrá, ale prostě je všem bezdůvodně k smíchu. Já naštěstí do jejich třídy nechodím. Ale potkáváme se na angličtině (chodíme do lepší skupiny) a na němčině... No a ostatní se k ní chovají opravdu hnusně. A když myslím ostatní, tak myslím vážně všechny. Jsou tam sice dvě hlavní holky které to vedou a ostatní se tomu jen smějí... A já mám uši ve slchátkách a pokouším se to přehlížet.

Jednou jí vzali pouzdro a házely si s ním. Vzala jsem jim ho a dala ho té šikanované holce (říkejme jí třeba Jana). Jenže to moc nepohlo. Začaly mi nadávat s vzaly mi můj přehravač. Popravdě mě osobně to zase tolik nevadilo protože šikanu jsem zažila už v předchozím ročníku (teď už díky bohu ne), ale Jany mi bylo opravdu líto...

Nebo když jí stáhli tričko... ostatní se tomu jen smáli... prostě i moje nejlepší kamarádka... všichni. Nechápu jak se na to můžou tak dívat. A já zas mlčela.

Ale nejvíc mě štve že ta jedna holka (agresorka) je hroznej pokrytec. Na facebooku si hraje s Janou na nejlepší kamarádku. Jako by se nic nedělo. A taky mi přijde Jana jako ovce. I přesto co se děje ve škole jí na facebooku komentuje fotky jak to té agresorce sluší...

Nechápu to... Myslíte že bych to měla říct učiteli? Já z vlastní zkušenosti vím že když s to řekne je to ještě horší... A navíc když je to tak ozsáhlá šikana... dalo by se to vůbec řešit... všem poznámku dát nemůže. Proč nikoho nehraže svědomí jako mě? A co vy? Máte se šikanou zkušenoti?

Děkuju za každou odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Natoč to a ukaž to učitelce, případně výchovné poradkyni nebo řediteli školy. Pokud nemáš žádný důkaz a ona si nestěžuje, učitelka by tomu asi ani nevěříla, pokud by to neviděla. Pokud nemáš ve třídě dostatečně silnou pozici třídní hvězdy, pokud to dělají všichni, nejsi schopna to zvrátit, můžeš se jen domluvit s kamarádkami, že se tomu smát nebudete, nebo pokud se ti podaří přemluvit vaši skupinovou třídní hvězdu, aby si ji vzala pod ochranu. Řešit by to měli hlavně její rodiče a tlačit na učitele, ty jsi v hodně těžké pozici. Můžeš též přesvědčit tu dívku, že to není normální a nezaslouží si to, aby nemlčela a hledala pomoc. Pomocí je vícero, existuje přímo tým, který se zabývá řešením šikany ve školách, školí na řešení i kantory, váš ředitel to moc dobře ví.

doplněno 20.01.15 15:18:

Napsala jsem ti i do vnitřní pošty nabídku pomoci, tak pokud máš zájem, reaguj, prosím.

eivlis*
hodnocení

0x

To je strasny..Ja jsem tohle nastesti nikdy netazila, ale celej zivot podobne pribehy citim jako ty a mam chut se za toho clovicka prat.Velmi doporucuji film s nazvem Zkažená mladež..Je to asi na 4,5 dilu,ale dej je strasnej..Tento pribeh se stal nekde ve Finsku, Norsku, jepamatuji se..Neco takovyho co tady popisujes, ale fe filmu to skoncilo vystrilenim tech, kteri sikanovali, protoze sikana dosla uz do nezadrzitelnych rozmeru pro 2 zoufale asi 16 lete kluky...Pribeh je dle skutecnych udalosti..Pro ty co sikanovali to byla na zacatku taky jen takova sranda.. Ti, kteri se smeji a ublizuji te tve zname jsou sv,,ne..Taky to nepochopim, ale deje se to vsude..Nevim jak ji pomoci, tobe poradit..Mozna vice ukazat, ze pri ni stojis, nebat se dat najevo svoji silu a postavit se tem zmetkum okolo..Jana jak pises, dalsi lidskej zmetek teto spolecnosti co leze kazdymu do prd...le... Mozna bych si vycihala jednu z tech, ktere to cele vedou a navadeji ostatnostatni a chytla bych ji po krkem, protoze na zlo je kolikrat reagovat silou jeste silnejsi.. Z techto lidi co tu popisujes je mi zle a ze jich je cim dal vic..

charliebad*
hodnocení

0x

Děti a celkově lidi jsou zlí. Jak v kolektivu tak samostatně. Bohužel v kolektivu se podporují a tak jejich zlo nabírá větších rozměrů. Ta holčina je chudák, když to takhle půjde dál, buď se obrní ignorací toho, co jí dělají, nebo začne žít s pocitem, ze je k smíchu a postupně její sebevědomí prudce klesne, u takovýchto lidí je pak velký předpoklad psychických problémů, problémů začlenit se do jakéhokoliv kolektivu, strach z lidí, nedůvěra, ba dokonce i sebevražda(kamarád je psychiatr takže to vyplývá především z jeho pacientů a statistik). Je na čase, aby jí někdo ukázal, že musí bojovat a bránit se. Nejlepší by bylo podle mě změnit školu, protože když to začne řešit někdo jiný brzo se to rozkřine a učitelé nemohou non stop hlídat žáky a kontrolovat jejich každý pohyb. Bude utiskovaná a bude za chudinku, co si stěžuje. Měla by nejdříve jít za rodiči a ti následně do školy. Zkusit situaci vyřešit pomocí poradců apod a pokud se to nezlepší a tato dívka nezačne mít klidný život, pak je zde, jak uvádím výše, nejlepším řešením změna školy a odchod od těchto zrůd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]