Nejste přihlášen/a.
Myslíte, že když jsem prvním rokem na gymplu a hrozí mi 2 čtyřky, že je to normální(jakože průměrné)? Jedná se o matematiku a fyziku. Z ostatních předmětů mám jedničky a dvojky, ale převažují jedničky. Děkuji za odpovědi
V prváku bych z toho rozhodně ještě nedělala žádné závěry - možná nejste ze ZŠ zvyklá se učit, možná také, že učitelé na ZŠ nebyli zrovna kvalitní (obě svě déti jsem na základce matiku a fyziku musela naučit sama, učitelky nebyly schopné jim to vysvětlit. Snažte se do konce roku dát na 3 a uvidíte Hodně štěstí přeju! Rozhodně neházejte flintu do žita!
hm, já si pamatuju, že na začátku (4 letýho) gymnázia se v prvním pololetí dost lidí divilo - byli jsme vlastně výběrová třída, a většina měla ze základky samý jedničky - najednou měli na vysvědčení i trojky... (ale pozor, ty snaživý zas zapli (resp. nahodili jinej mód učení), a dostali se skoro až na ty samý jedničky, včetně maturity);
dvě čtyřky ze zrovna docela klíčovejch (co se toho gymplu tejče, nehledě na osobní zaměření a plány) předmětů, to je už důvod k zamyšlení, resp. ostražitosti, čtyřka je od propadnutí dost blízko + možná povinná maturita z matiky...
Ahoj, přechod ze základky na gympl je krutý, takže zhoršení bývá u hodně lidí. Otázka je ale, jak s ním naloží, jestli se naučí se učit, nebo se na to vybodne. Pokud ti to vadí, chceš udělat maturitu nebo jít na vysokou, tak ti nepomůže se utěšovat tím, že ostatní mají taky čtyřku. Je potřeba to chytit hned od začátku pevně do ruky, než ti ujede vlak. Další učivo pak předpokládá znalost základů a když je nebudeš mít, mohlo by být i hůř, než jen za 4.
Zkus se učit s kamarády, dělej domácí úkoly, sjednej si doučovatele, choď sem na poradnu a deně spočítej aspoň dva příklady, rádi ti pomůžeme, když se budeš učit. Neděláme úkoly, ale vysvětlíme, když nerozumíš, zkontrolujeme úkol, opravíme, posuneme, když nevíš jak dál. Využij toho. Využij všech cest, jak se zlepšit a uvidíš, že koncem roku to bude lepší, když se budeš snažit. Nelámej nad tím hůl, že jsi na matiku a fyziku antitalent, stejně by tě to jednou dohnalo a musela by ses to učit.
doplněno 19.01.15 23:01:Oprava: denně. Pardon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.