Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet spotřeby paliva

Od: smrcino* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám takový příklad a nevím ani výpočet ani postup,poradíte prosím?..Automobil má spotřebu 6,5 l na 100 km..kolik je tedy spotřeba na 1km?..a mám 46 l paliva a denně najedu 62km na kolik dní mám tedy palivo?Díky moc za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

2x

Když máš tři dorty pro sto dětí, kolik máš pro jedno dítě? Tři děleno stem. Tři setiny. Číslicemi 0,03.

Zkus aspoň tu první část - kolik je spotřeba na 1 km - dát sám.

smrcino*
19.01.15 20:15
hodnocení

0, 065? .

faithoncemore*

jóóó! *palec*

doplněno 19.01.15 20:21:

No takže na jeden kilásek nám to sežere 0,065 litru. A mám 46 litrů, to mi vydrží na 46:0,065 kilometrů, tedy na 707,69 km.

hodnocení

0x

Na 6,5l ujedu 100km. Jeden km ujedu tedy na 6,5/100... litru. 46l nyní mohu převést na množství ujetých km. Z toho lze pak už snadno určit, na kolik dnů bude stačit palivo...

smrcino*
hodnocení

11,41 dnů?

faithoncemore*
19.01.15 20:21

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]