Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji poradit. Jsem na úřadu práce a chci studovat angličtinu, mám vybraný jazykový kurz za 4000, který je odpolední formou jednou týdně. Je zde možnost nějaké finanční podpory nebo proplacení kurzu? A když mám odpolední kurzy, vezmou mě někde na plný úvazek nebo jen zkrácený a brigádu?
Díky
Můžeš se zeptat paní na úp, která má na starosti rekvalifikace. Ale jazykový kurz není rekvalifikační a jazyk se lze učit jako samouk. Na toto dle mého nepřispějí.
Někdy bývají dlouhodobé rekvalifikace zaměřené na studium jazyka + praxe, většinou pro absolventy. Viděla jsem asi půlroční rekvalifikaci zaměřenou na studium angličtiny pro získání certifikátu a následnou praxi ve firmě. Bylo to tuším pro maturanty, kterým se nedařilo získat práci. Během rekval. pobírali podporu.
Odpolední kurz je pouze tvoje aktivita. Po zaměstnání můžeš chodit kam chceš, v práci nikoho nezajímá, co děláš ve volném čase. Ovšem nesmí se ti překrývat pracovní doba s kurzem...pak by tě buď vyhodili z práce anebo si nemohla chodit na angličtinu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.