Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych jít na vysokou na astrofyziku.
Je tam těžká matematika? Na střední mívám 3, 4, ted mi hrozila 5, ale dal jsem to na 4.
Fyzika mě ale baví
Dobrý den, no, myslím, že s takovou znalostí matematiky ani nemá význam se hlásit na tento obor. Zdravím!
P.S. A na technické obory také ne.
doplněno 18.01.15 13:03:Vy se musíte učit už nyní a zlepšit se nebo Vás na tu školu nevezmou.
já vím, ale ta matika se dá naučit ne? Když bych se opravdu učil, je pravda, že se tam berou derivace, integrály, které na sš nebereme.
Pokud ty znamky na SS mate z toho, ze jste liny ale jinam vam pochopit matematiku nedela problem, tak se tam klidne prihlast. Holt to budete muset vysedet. Ale jestli to na 4 vytahnete s odrenyma usima a s t9m, ze kazdy vecer nad tim sedite, tak se prihlasit muzete tez. Ale nejspis dalsi rok budete hledat jinou skolu. Zalezi tez, jake maji podminky u prijmacek, aby vam nejaka 4 na vysvedceni neudelala caru pres rozpocet.
To bude tím, aby se zvýšil zájem - o to víc pak vytřídí uchazeče během studia...
Je rozdíl 4 z matiky, protože to lépe nejde, a protože se dostatečně nesnažím. V obou případech se ale takové mezery, jaké má student se čtyřkou, dohánějí dost špatně. Pokud to jde lépe, tak proč to tak nevypadá? Jestli tě matika nebaví a následkem toho se tak nesnažíš, tak tahle škola nebude idální volba. A pokud tě to baví, proč ti hrozila pětka?
Navíc, na vysoké škole je přístup "v tomhle plavu, ale je to důležité, tak to doženu" dost riziko. Nebudeš mít semestr (který je navíc dlouhý spíše jako čtvrtletí než jako pololetí) jen na matematiku. Budou tam i jiné náročné předměty, seminárky...
Co tím chci říct - říkáš, že "to se přece dá dohnat". Ano, dá. Ale jestli to myslíš vážně, měl bys začít hned.
Je pravda, že se neučím, ale je to i učitelem, vůbec to nevysvětlí, spolužák mi to vysvětlil a dostal jsem za 2 a tím pádem za 4 celkem. Ted bereme posloupnosti a kombinatoriku a je pravda, že jsou tam věci, co se berou v prváku, nějaké úpravy, které si nepamatuju a na které bych sám nepřišel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.