Nejste přihlášen/a.
S kamarádkou se hádáme, jestli teď z devítky má jít s trojkou na gympl, nebo ne. Já ji řikam ať na to kašle, že když to chápe z půlky teď, na gymplu se zblázní protože vzhledem k povinný matuře z matiky to bude určitě ten nejhorší typ školy. Chce dělat učitelku, tak to může jít i na pedagogický lyceum. Jenže ona chce na gympl a úplně přehlíží fakt, že ji matika dělá problémy a bude možná ráda i za 3 z pololetky - ráda! a asi ještě bude mít trojku z dějepisu, protože je na ni učitelka zasedlá
Ani se moc neučí, co tak vidim.
Ja pujdu na zdravku, budu mít taky dvě trojky (matika a němčina) a přijde mi to naprosto úměrný tomu co sem schopná se naučit co mě zajímá atd
a co si myslíte o matuře z matiky? je už schválená, nevíte? všude slyšim něcco jinho... :/
Ahoj, tady jde spíš o to, jestli udělá na to gymnázium přijímací zkoušky a čistě teoreticky jí bude stačit, když tam z matematiky bude mít čtyřku, ale prostě prospěje. Dále záleží na podmínkách přijetí toho gymnázia, počtu uchazečů atd.
Jinak bude samozřejmě potřeba, věnovat se učení trochu více, ale na druhou stranu, znám případy lidí, kteří měli trojky z něčeho a na gymnáziu mají teď z toho předmětu dvojku, takže je to individuální. Pokud tam chce jít, může to zkusit. Pokud udělá ty přijímačky, tak tím spíš. Když ne, může se pokusit o to lyceum.
A jinak k Tobě, ona ani zdravotnická škola není rozhodně nic lehkého a pokud budeš chtít mít nějaké uspokojivé známky, budeš se muset učení také začít více věnovat. To však platí u všeho, z přechodu ze základní na střední školy.
Ještě se ptáš na tu matematiku, myslím, že stále povinná není, ale je velmi pravděpodobné, ne-li jisté, že až budete maturovat vy, tak už opravdu povinná bude. Nicméně úspěšnost je teď požadovaná jen 33 procent a pokud se to nezmění, tak by to nemělo být nic tak hrozného. Je tam opravdu velká tolerance...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.