Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, opravili byste mi prosím tento text? Moc děkuji
doplněno 15.01.15 23:57: V první větě by mělo být aus místo von.Ještě jsem text upravila, tak platí druhý obrázek. Děkuji
Zkombinovala jsem to z obou. Vynechané věty jsou správně. V první větě nech předložku von. von der Schweiz kommen ► pocházet ze Švýcarska aus der Schweiz kommen ► přijet/přijíždět ze Švýcarska
Dej si pozor na záměnu stupňovaných příslovcí se stupňovanými přídavnými jmény (viz 5. + 10. větu).
Přídavné jméno ve třetím stupni se vždy používá s členem určitým, přivlastňovacím zájmenem nebo se záporem kein (nikdy nemůže stát o samotě).
Pozor na skloňování stupňovaných přídavných jmen: R. Federer hat eine ältere (má starší sestru) Schwester. Die Schwester von R. Federer ist älter (je starší než on) als er.
Snad jsem nic nepřehlédla ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.