Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevím si také rady s touto úlohou z fyziky.Stačilo by mi to c, nevím jak se vypočítat ten obsah.Při rešení této úlohy mi prosím napiště váš postup, abych tomu rozumněla. Zadání zní takto:
Stavebník si pro obklady objednal leštěné duralové plechy o tloušťce 2,0 mm a plošných rozměrech 150 cm x 120 cm.
a) Je-li hustota duralu 2800 kg/m3 (krychlový), urči hmotnost jednoho listu plechu.
b) Stavebník si plechy chce odvést na přívěsném vozíku, jehož nosnost nákladu je 480 kg. Kolik plechů může odvést při jedné jízdě?
c) Jaký je obsah rovinné plochy, kterou může plech naložený na vozíku pokrýt?
d) Vyleštěný plech může dobře odrážet sluneční záření, odhadni k čemu si tento plech pravdebodobně stavebník asi objednal.
Zdroj: poradte.cz/...
Budu vám moc vděčná když mi pomůžete
Kolik plechů může naložit na vozík? To je řešení b), takže to už víš.
Jakou (rovinnou) plochu pokryje jeden plech? To se zjistí z rozměrů v zadání, ty správné mají dokonce výstižně pojmenovány.
Když víš počet plechů a plochu jednoho plechu, snadno zjistíš plochu celkovou.
doplněno 11.01.15 16:59:Když chceme zjistit plochu, jaká se dá pokrýt plechem, tak nás nezajímá jeho tloušťka.
Já jsem vypočítala to a, a b, ale c, nevim jak vypočítat ten obsah, nevíte jaký je ten obsah rovinné plochy,kterrou může plech naložený na vozíku pokrýt?
tady mám vyřešené a: hmotnost jednoho listu pelchu je 10,8 kg
tady b: při jedné jízdě může odvést 44,4 kg.
d to taky chápu ale jen nevím to c prosím poraďte mi,nejsem líná to vypočítat jen nevím jak nechápu to
Uf, uvažuj trochu prakticky, používej "selský rozum".
Nebudu to přepočítávat, ale asi jsi chtěla napsat, že v b) vyšlo 44,4 kusů plechu. To je samozřejmě špatně. Stavebník přece nebude ty plechy opižlávat, aby naložil plnou váhu na vozík. Stavebník naloží 44 ks plechů (protože 45 ks by mu přetížilo vozík) a pojede; to je ten "selský rozum".
Plech má jaký tvar, když zanedbáme jeho tloušťku (jak už jsem psal)? No obdélník. Umíš spočítat plochu obdélníku?
A vůbec nic z toho příkladu nevíš a nebo se ti nechce? Začni přemýšlet, hoď jsem i špatné výsledky či postut a hodní rádcové io příklad dovysvětlí, ale nebudou vypracovávat úkol za tebe. Snaž se.
á jsem vypočítala to a, a b, ale c, nevim jak vypočítat ten obsah, nevíte jaký je ten obsah rovinné plochy,kterrou může plech naložený na vozíku pokrýt?
tady mám vyřešené a: hmotnost jednoho listu pelchu je 10,8 kg
tady b: při jedné jízdě může odvést 44,4 kg.
d to taky chápu ale jen nevím to c prosím poraďte mi,nejsem líná to vypočítat jen nevím jak nechápu to
No, malinko jsem ti to přepočítal a máš tam drobnou chybičku. Jeden list plechu je trošku lehčí, než jsi spočítala. Tím pádem může odvést i o nějaký plech více než jsi spočítala. I když tady máš napsáno, že může odvést 44,4 kg.
Spočítat plochu plechů, který má naložený na vozíku snad není vůbec žádný problém, vždyť to je jen jedno násobení.
A k poslednímu bodu, prý už Archimédés údajně zapálil za pomocí zrcadel lodě. Tak třeba k něčemu podobnému.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.