Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Funkce příklad

Od: anoano* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den. Potřeboval bych poradit jak vypočítat tento příklad. Má se počítat bez kalkulačky. Nevíte jak na to? Já jsem to chtěl počítat tak , že si udělám tabulku... To se , ale nesmí . Děkuji
Funkce příklad

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezlobte se, ale to se nedá přečíst. Takže v lastně ani nevím, co vlastně se má vypočítat. Nemáte náhodou vyšetřit průbeh funkce?

A trochu se mi zdá, jako kdyby tam byla dvě rovnítka, ale opravdu aspoň já to nepřečtu.

anoano*
hodnocení

Načrtni graf funkce.
Omlouvam se za zadání příkladu OPRAVA : f:y = ( x - 1 )^-3 -1
Ta jednička nakonci neni exponent . Jediný exponent je -3
x®

Graf funkce vznikne z grafu funkce y = 1/x^3 posunutím o 1 ve směru osy x a o –1 ve směru osy y.

Funkce příklad #2
ddddd*
hodnocení

Ten původní graf na ose y leži v bodech 1;1 a na ose x leží v bodě 3?
Myslím pravou stranu.

Patrně se ptáte na průsečíky grafu s osami, ne? To jsou body, jejichž jedna zouřadnice je nulová: je-li x = 0. jde o průsečík s osou y a k výpočtu stačí do funkčního předpisu dosadit x = 0; zde vyjde bod [–2;0]. Při y = 0 dostáváme průsečík s osou x a k jeho nalezení je třeba vyřešit rovnici f(y) = 0. Ta může mít řešení více (pokud f není prostá a její graf se "vlní"), zde vyjdejediný bod, totiž [2;0].

Ale možná myslíte něco jiného?

anoano*
hodnocení

POřád nějak nechápu co mi s grafem uděláta mocnina -3

Nic moc. To, že je to na mínus, znamená, že se tím dělí. Nicméně 1/x³ vypadá velmi podobně jako 1/x čili (rovnoosá ) hyperbula, jen je v někonečnu jaksi placatější (rychleji se blíží k nule) a v nule strmější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]