Nejste přihlášen/a.
dobrý večer, potřeboval bych poradit s funkcemi v Excelu, MS 2007.
Nápověda se mi bohužel nezobrazuje, takže na tu mě neodkazujte.
Potřebuji zjistit Den týdne, zadáno mám ve formátu např. 4.9.1983 5:48:50, nejspíš použiji funkci den v týdnu, ale to mi nějak nejde. Co zadat jako "pořadové"? Za Typ dosazuji předpokládám 2, protože chci týden od pondělí do neděle.
Někdo pro tento účel používá funkci Hodnota na text, ale už nevím, jak argumenty zadat zde. Pokud někdo ví, budu rád.
Dále potřebuji v Excelu násobit a zadat mocninu. Násobení se provádí hvězdičkou a mocnina stříškou, ale mám notebook, kde nevím, jak přepnout klávesnici, aby se mi znak napsal (konkrétně stříšku mám u čísla 6 na klávesnici a hvězdičku u čísla 8). Kde najdu stříšku a hvězdičku u normálního PC s klávesnicí a jak ji zadat (na normálním PC budu pracovat ve škole)?
Děkuju
Pro zobrazení dne v týdnu stačí zadat formát buňky: dddd.
Pro znak umocnění použít Alt Gr (vpravo vedle mezerníku) a 3 ^.
doplněno 07.01.15 18:07:* Alt+42
Děkuju, ta stříška mi funguje, hvězdička na ntb mi ale nejde, to jste asi myslel na normálním počítači, že?
Ty dny v týdnu mi také fungují, ale já nyní potřebuji ještě zjistit, kolik z nich bylo např. pondělí, út, st a tak dále, ale když si dám filtr, tak se mi tam zobrazí jen ty roky a měsíce, to já ale nepotřebuji. Já potřebuji, aby se mi tam zobrazily jen ty dny a z těch si pak vyberu ty, které potřebuji. Takže to budu muset potřebovat stejně nějakou funkci...(šlo by to samozřejmě spočítat ručně, ale mám tu asi 100 údajů)
doplněno 07.01.15 19:18:Ano, to funguje. Děkuji
Zjistil jsem, že ten znak mi v excelu nefunguje ve spojení s vzorcem. Potřebuju vypočítat BMI, mám výšku v m a hmotnost kg, takže vzorec by měl být: jedna buňka lomeno druhá buňka na druhou, ale hlásí mi to, že je ten vzorec špatný. Nevíte, kde je chyba:
např. A2/B2^ - nefunguje
A2/B2^ nefunguje, jelikož schází exponent. A2/B2^2 bude fungovat. Místo dvojky může být jiný exponent.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.