Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se počítá průměr na SŠ?

Od: nemocpremiantka odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

když někde na www stránkách SŠ píší, že do průměru např. 1,4 se nedělají přijímačky, atd., tak jak poznám tento průměr? Vezmu všechna vysvědčení z osmé třídy a jedno z deváté a dál co? Počítají se do průměru i výchovy a chování? Děkuju moc, hodně by se mi to hodilo! :)

Snad na žádném webu jsem totiž neviděla, jak se k tomu průměru mám vlastně dopracovat. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

0x

Zdravím, úplně nejlepší je na webu SŠ, o kterou máš zájem, vyhledat dokument Kriteria přijetí - měli by to tam mít, případně o to můžeš mailem poprosit. Může se to u různých škol i lišit. Znám třeba gymnázium, kde se výchovy do průměru nezapočítávaly a z jazyků se počítal ten lepší.

nemocpremiantka
hodnocení

Zdravím i Vás. Bohužel, ať se koukám, jak se koukám, nikde to nevidím, nemůžete mi říci, jak se to dělá tak nějak.. obecně? :)

faithoncemore*

No obecný průměr je normální aritmetický průměr, že sečteš všechny známky (pro každé pololetí zvlášť, samozřejmě) a vydělíš je počtem předmětů, ale já bych se právě obávala toho, že třeba tělocvik se tam počítat nemá - raději bych to tedy nepočítala obecně, ale kontaktovala bych tu školu, že to na jejich vebu nemohu najít - nekousnou Tě - když jsem dělala na gymplu asistentku, vždy jsem si vážila žáků, kteří uměli přijít nebo napsat sami za sebe a zeptat se na to, co potřebují+ bylo mi to sympatické, rozčilovali mě ti mamánci, kteří skoro maturovali, ale chodila se za ně ptát maminka :)

buss
hodnocení

0x

Podívej se na "klasifikační řád" školy, ten máš znát, nebo si ho najít, ale měly byý všechy stejné. Podmínky na přijetí hledat a webu zájmové školy, nebo si tam zavolat, napsat. Trochu průbojnosti to chce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]