Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
když někde na www stránkách SŠ píší, že do průměru např. 1,4 se nedělají přijímačky, atd., tak jak poznám tento průměr? Vezmu všechna vysvědčení z osmé třídy a jedno z deváté a dál co? Počítají se do průměru i výchovy a chování? Děkuju moc, hodně by se mi to hodilo!
Snad na žádném webu jsem totiž neviděla, jak se k tomu průměru mám vlastně dopracovat.
Zdravím, úplně nejlepší je na webu SŠ, o kterou máš zájem, vyhledat dokument Kriteria přijetí - měli by to tam mít, případně o to můžeš mailem poprosit. Může se to u různých škol i lišit. Znám třeba gymnázium, kde se výchovy do průměru nezapočítávaly a z jazyků se počítal ten lepší.
Zdravím i Vás. Bohužel, ať se koukám, jak se koukám, nikde to nevidím, nemůžete mi říci, jak se to dělá tak nějak.. obecně?
No obecný průměr je normální aritmetický průměr, že sečteš všechny známky (pro každé pololetí zvlášť, samozřejmě) a vydělíš je počtem předmětů, ale já bych se právě obávala toho, že třeba tělocvik se tam počítat nemá - raději bych to tedy nepočítala obecně, ale kontaktovala bych tu školu, že to na jejich vebu nemohu najít - nekousnou Tě - když jsem dělala na gymplu asistentku, vždy jsem si vážila žáků, kteří uměli přijít nebo napsat sami za sebe a zeptat se na to, co potřebují+ bylo mi to sympatické, rozčilovali mě ti mamánci, kteří skoro maturovali, ale chodila se za ně ptát maminka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.