Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kyselina máselná - čím ji neutralizovat

Od: bl* odpovědí: 8 změna:

Nevíte někdo jak odstranit zápach z rukou /a nejen z nich/ při potřísnění kyselinou máselnou.Čím lze tuto kyselinu spolehlivě neutralizovat. Je součástí prostředku na odpuzování zvěřě/prasat,srnčí/ který používáme.Aplikujem ji v jednorázových rukavicích,ale stačí kapka na oděv či na kůži a není možné zápach odstranit několik dní. Jednou jsem se nechtěně polil a týden jsem byl jako...no odpuzoval jsem kde co a kde koho.*smich*Kdo to zná,ví o čem mluvím.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

*cteni* Někde jsem zaslechla, že neutralizuje čpavek, ale nevím*nevi*.

bl*
hodnocení

No ono neutralizuje kde co.Kyseliny zásada.Já si např. zkoušel omýt ruce hydroxidem sodným ale nepomohlo to.Po ponižujících zkušenostech*smich* s tím dělám jako by se jednalo o radiaktivní uran.Jeden známý tuto kyselinu s flaškou držel celou cestu z okénka auta když jeli na pole kde ji chtěli použít na ochranu. Je to příšerná chemikálie.*smich*

papene*

*cteni*Tak zkuste ještě tady.Různé rady, třeba tam bude i něco co se vám hodí.*nevi*

kulickovy.estranky.cz/...

bl*
hodnocení

Díky,podívám se.

jabraka*
hodnocení

0x

Obávám se,že babičky kyselinu izomáselnou neznaly.Zkus ještě peroxid vodíku.Ale jen do 4 %.

JABRAKA

doplněno 11.11.09 15:09:

Našel jsem ještě možnost použití manganistanu draselného(hypermanganu),ale zase jen roztok slabě fialový.Namočit ruce a nechat chvíli působit.

JB

papene*

Možná lepší filové ruce než smrdět.:D

bl*
hodnocení

Kyselinu izomáselnou? Já myslel že se jmenuje kyselina butanová.No naše babičky neznaly ledacos,co známe dnes my,ale žluklé máslo uřčitě znaly.;)Peroxid jsem nezkoušel teda. Budu mít ruce bílé jako když mám lepru.*smich*Za pokus to ale stojí.Z manganistanu mám strach.Když to nepomůže budu mít fialové ruce a ještě budu odpuzovat zvěř.*smich* Jinak díky za rady.

jabraka*

Nemusíš se bát.4% peroxid se používá na ošetření a desinfekci ran,10% se čpavkem používají ženské na blond vlasy.A hypermangan slabě fialový také neublíží.Je to asi 5 krystalků do deci vody.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]