Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo jak odstranit zápach z rukou /a nejen z nich/ při potřísnění kyselinou máselnou.Čím lze tuto kyselinu spolehlivě neutralizovat. Je součástí prostředku na odpuzování zvěřě/prasat,srnčí/ který používáme.Aplikujem ji v jednorázových rukavicích,ale stačí kapka na oděv či na kůži a není možné zápach odstranit několik dní. Jednou jsem se nechtěně polil a týden jsem byl jako...no odpuzoval jsem kde co a kde koho.Kdo to zná,ví o čem mluvím.
No ono neutralizuje kde co.Kyseliny zásada.Já si např. zkoušel omýt ruce hydroxidem sodným ale nepomohlo to.Po ponižujících zkušenostech s tím dělám jako by se jednalo o radiaktivní uran.Jeden známý tuto kyselinu s flaškou držel celou cestu z okénka auta když jeli na pole kde ji chtěli použít na ochranu. Je to příšerná chemikálie.
Obávám se,že babičky kyselinu izomáselnou neznaly.Zkus ještě peroxid vodíku.Ale jen do 4 %.
JABRAKA
doplněno 11.11.09 15:09:Našel jsem ještě možnost použití manganistanu draselného(hypermanganu),ale zase jen roztok slabě fialový.Namočit ruce a nechat chvíli působit.
JB
Kyselinu izomáselnou? Já myslel že se jmenuje kyselina butanová.No naše babičky neznaly ledacos,co známe dnes my,ale žluklé máslo uřčitě znaly.Peroxid jsem nezkoušel teda. Budu mít ruce bílé jako když mám lepru.
Za pokus to ale stojí.Z manganistanu mám strach.Když to nepomůže budu mít fialové ruce a ještě budu odpuzovat zvěř.
Jinak díky za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.