Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní příklad

Od: traktor* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes jsme ve škole dostali úkol a potřebuju s ním poradit :D potřebuji výpočet atd.. Předem díky..

V moštárně pro drobné pěstitele ovoce vyráběli jablečný mošt. Víme, že 51 litrů tohoto moštu bylo panu Pekárkovi stočeno do 48 lahví. Některé měly objem 0,75 litrů a jiné 1,5 litrů. Do kolika lahví s objemem 0,75 litrů a do kolika lahví s objemem 1,5 litrů byl tento mošt panu Pekárkovy stočen?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

1x

Helejc, traktor :) Mohla bych Ti to (a spousta dalších) napsat celé. Ale tak aspoň začni nějakou úvahou, ano? To bude výchovnější.

doplněno 06.01.15 20:56:

Aha, tak někdo už Ti to nevýchovně předložil :)

hodnocení

1x
A nějaký tvý řešení? Klidně i špatný. Nebylo by? Tady nejsme řešitelna domácích úkolů. Ale poradna.
Mám tena ten úkol, takhle to počítám a nějak mě to nevychází. Nevíte kde mám chybu? Pak ti rádi poradíme. Ale když to sem jen mlaskneš a čekáš doma až ti někdo dá výsledek na stříbrným podnose.

hodnocení

1x

Do 48 velkých, ale některé nebudou plné :)

atreus*
hodnocení

0x

počet malých lahví: m

počet velkých lahví: v

m + v = 48

0.75 m + 1,5 v = 51

tuto soustavu 2 rovnic o 2 neznámých vyřešte

atreus*

pak již jistě umíš vyřešit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]