Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 = 30,3 =?

Od: amalaki odpovědí: 4 změna:

Pokud se 4 = 30, tak kolik se rovná 3? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Z předcházejících odpovědi to zřejmě nepochopíš.
Takže jinak. Máš čtyři jablka. ( stejně velká, těžká) spolu váží třicet deka. Teda 4 ks = 30 dkg
Jednoduchá matematika říká, že 30 děleno 4 je 7,5. Potom jedno jablko váží 7,5 deka. A pokud chceš vědět, kolik váží tři jablka, musíš váhu jednoho vynásobit třemi. teda 7,5 krát 3 = 22,5
Potom platí, že pokud 4j=30d tak 3j=22,5d
Schválně, zkus vypočítat, kolik se rovná podle tvého zápisu zadání 5
4=30
5=?
doplněno 05.01.15 10:02:

pepr, už jsme tu dost dlouho, a takových skvělých zadání jsme luštili kvanta... někdy jsme pochopili správně, někdy ne, a to většinou nechápal téměř nikdo... jen naši machři přes matiku a logiku...

Já se snažil ne jen dát tazateli rybu, ale naučit ho ji chytat... nemá cenu výsledek, když k němu neumí dojít...

On to zřejmě jen opíše a šmytec...

ani první, ani poslední...

pěkný den!

hodnocení

3x

22, 5

doplněno 04.01.15 17:12:

Hejkale *palec*

Z toho zadání nebylo jednoznačně jasné, jak to myslí a jestli je zadání vůbec celé. Tak jsem z dostupných indicií střelil jen výsledek a čekal, že se tazatel zeptá nebo na mě sesypou místní a... nic :-D

Ale vypadá, že jsem to pochopil správně ;)

qt
hodnocení

2x

čtyři se nikdy nerovná třiceti

hodnocení

0x

Trojčlenka? Velkej problém použít? Tohle jde spočítat z hlavy na první kouknutí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]