Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výuka angličtiny

Od: ukulele* odpovědí: 11 změna:
Ahoj, jsem stálý začátečník, co týče angličtiny. Jak jste na tom vy? Otázka zní : Myslíte si, že se dá naučit anglicky doma / samostudiem?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pouze můj názor: číst a psát ano, hovořit nikoliv. Pokud není šance použít jazyk v praxi, je veškerá znalost slovníku či frází k ničemu... Tady jednoznačně platí: Hovořit, hovořit, hovořit! Je to asi tak, jako třeba znalost druhů hoblíků. Víte jak se jmenují, ale použít je neumíte...
strejc :)
ukulele*
hodnocení

jo, to je přesně můj případ, přečtu na 85%, rozumím na 70% při pomalé mluvě a hlavně to co mě zajímá a píšu tak na 50%. vždy jsem se s anglickejma klukama domluvil, ale při pohovorech se neumím domluvit s českejma personalistama, uf oj ...
milmel*

Je sice hezké, když znáš hodně slovíček a gramatiku. Nestačí to ovšem k naučení jazyka. Já se naučil jakžtakž španělsky (a stále se učím), když jsem využil internetové telefonie (ICQ, Messenger a Skype). Hlavně na Skype je funkce Skype me, kde se můžeš spojit s kýmkoli na zeměkouli, a mluvit a mluvit. Určíš si v nabídce libovolný jazyk a najdeš spřízněnou duši k rozhovoru.

Milmel

bedna*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dá záleží však až do jaké úrovně to chceš dotáhnout a také k čemu potřebuješ angličtinu. Chceš-li pracovat v anglicky mluvících zemích nejvíc tě bude zajímat to, abys co nejvíce rozuměl(jiná oblast znamená jiné nářečí) umění pohotově odpovídat(i když i pomalou řečí se domluvíš), zeptat se na základní věci a také výslovnost.
Jestli jsi stálý začátečník tak proč nevyužiješ nějakého kurzu,tam když se donutíš chodit tak by jsi měl postupovat vpřed. Ovšem i naučená znalost se bez opakování postupně zapomíná. Samostudiem se můžeš naučit hodně, ale chce to i komunikovat s ostatními(nejlépe s těmi co mluví lépe než ty). V samostudiu ti bude také scházet možnost se o některých nejasnostech poradit. Každopádně je lepší začít nějak a postupně to vylepšovat než váhat a nezačít nikdy. See you later. I am WOODEN BOX.
ukulele*
hodnocení

kurzu nemohu využít proto, že se většinou platí dopředu na celý rok, no a já mám většinou zaměstnání na dvě i tři směny, takže půl kurzu mívám odpolední a to je mi naprd! a proč chci / potřebuji umět anglicky? Poněvadž v mém okolí už téměř není žádné trochu solidní zaměstnání, kde by se angličtina nevyžadovala, teda pokud nechci stát osm hodin u pasu a to teda nechci. mám možnost super práce v zahraničí, ale podmínka je komunikativní angličtina
bedna*
A co samostudium skloubit s 2.hodinami individuální výuky anglického jazyka s rodilým mluvčím, kterého by jsi navštěvoval jednou za měsíc. Jistě tuto možnost některé jazykové školy nabízí, a nebo spíš doufám, že nabízí, protože se k podobnému kroku také chystám. Samozřejmě, že má pravdu Strejc, bez mluvení se mluvit nenaučíš. I když na jednodušší pozici práce v zahraničí by ti stačila i horší mluva, s tím, že se postupně rozmluvíš. Kde jinde si lépe zdokonalit angličtinu než v zemi, kde se běžně používá. Jediný problém tedy budou čeští personalisté. Přeji hodně trpělivosti při učení a doufám, že jsem zde neudělal mnoho chyb, protože to bych musel začít navštěvovat i nějakého češtináře.
ukulele*
hodnocení

Ahoj, dík za odpověď a za podporu. Žádné chyby jsem nenašel. Pokouším se sehnat alespoň někoho s kým bych si mohl alespoň psát s tím, že by mi opravil případné chyby. Měj se, čau...

baba*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Vyzkoušej www.helpforenglish.cz - je tam angličtina zadarmo - spousty cvičení, poslechu, testů, rad a tipů.

alik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
to jde když máš dobrý slovník kde je i mluvnice já se jenom takhle ucim do aj

dak
hodnocení

0x
I já byl věčný začátečník, a samostudium mně moc nepomohlo. Bylo to něco jako nekonečný příběh - pár kroků dopředu - pár kroků zpátky. Neměl jsem dostatek vůle učit se skutečně denně, alespoň hodinu či dvě. Tak jsem si zaplatil intenzivní kurs AJ za cca 15 tisíc Kč a za necelých pět měsíců jsem uměl víc než za několik let experimetování. Nezbytné je naučit se správně vyslovovat a je otázkou, zda se držet čisté britské výslovnosti a nebo tvrdší americké, bylo by dobré držet jeden styl a podle toho volit i studijní materiály. U každého nového slovíčka mně pomohl elektronický slovník s výslovností, šlo to trochu rychleji. Také je třeba naučenou látku stále opakovat, mluvit nahlas, hodně psát či opisovat texty, to vše pomáhá. Pokud budeš chtít uplatnit angličtinu v praxi, neobejde se to bez mluvenéné angličtiny, ale ani bez psaného projevu. Jinak držím palce!

qwertz*
hodnocení

0x
Docela dobré stránky jsou: www.helpforenglis/..., mrkni na ně, jsou tam i rady, jak se správně učit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]