Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha

Od: plls odpovědí: 5 změna:

Babičce je 60 roků a je 10krát starší než Jana.Dědovi bude za 2 roky 70 let a potom bude 10krát starší než David. Kolik roků je Janě a kolik Davidovi?

Potřebujeme zápis a výpočet.*zed*

Děkujeme.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

Ježiš, proč mám pocit, že to napsal nějaký zoufalý rodič? Nějak mi to nejde dohromady - text napsaný prakticky bez chyb, to by druhák (můj tip - je to domácí úkol ve 2. tř. ZŠ, max. třetí) myslím nezvládl.

Takže zoufalá matka? Nebo taťka? Fakt to nedáte? Hoďte sem nějaký váš zápis a výsledek, protože na takhle jednoduchý příklad se poradci stydí odpovídat, že by se shodili ;), ale když sem napíšete výsledek, určitě vám někdo řekne, jestli je správný.

A druhák ať se učí násobilku místo vysedávání u počítače.

alf*
hodnocení

0x

to je vtip nebo myšleno vážně? Dvě čísla vydělit a u jednoho ještě odečíst 2.

hodnocení

0x

Nemáte za co!

dej sem adresu na učitelku, my už jí to vytmavíme, takové složité úlohy dávat!

kromě zápisu a výpočtu co by jste ještě potřebovali?

jinak David je mladší jak Jana...

hodnocení

0x

protože už jste to měli mít dnes ve škole jako domácí úkol, tak klidně dám řešení..

babička je 10x starší a má 60 let. Vnučka má 6 let Děda bude za dva roky mít 70 a bude 10x starší jak vnuk, teda vnuk bude mít 7 let. Ale za dva roky, takže dnes má vnuk 5 let.

kolobezka97
hodnocení

0x

Babička- 60 let

Jana- 10x mladší než babička

Jana=6 let

Dědovi za 2 roky´70 let

Děda za dva roky= 10x starší než David

Babička a Jana= 60:10=6

Děda a David= 70:10=7-2=5

Jana má 6 let a David má 5 let. Doufám že to mám správně. Jinak se moc omlouvám!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]