Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje známky na školu

Od: anonymkam odpovědí: 1 změna:

Ahoj sem sice ještě na základce ale mám otázku.Jáké známky musím mít na učitelku MŠ a z jakých předmětů.A také jaké předměty musím ovládat.Děkuji vám :).ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK VŠEM!*slunce*

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Samozřejmě, na každou vybranou školu by měly být předchozí známky co nejlepší. Když se po přijímačkách stanovuje pořadí přijatých žáků, i vysvědčení v tom hraje určitou roli. Proto za sebe - nechci být přísná, ale viděla bych to na vysvědčení bez trojek. Jedničky a nějaké dvojky.

SPgŠ mám za sebou. Žáci by měli být všestranně zaměřeni, protože s dětičkami budou následně dělat různé aktivity. Nemusí to být na vrcholové úrovni, ale:

Tělesná výchova - být pohyblivá, mrštná, při přijímačkách jsme předváděly jimi zadanou sestavu, která se skládala z prvků, jako jsou stojky, hvězdy, kotouly vpřed i vzad.

Hudební výchova - umět dobře zpívat, výhodou je už při příchodu ze základky ovládat nějaký nástroj, vyznat se v notách. Dobře intonovat. Na škole budete mít společný nástroj, většinou klavír, ale jako další jsme si mohli vybírat kytaru, flétničku a pár sebevrahů *smich* dokonce i housle.

Výtvarná výchova - umět dobře kreslit, malovat. Kreslili jsme tehdy nádobu uhlem, měla jsem ho až na nose. Tyhle "matlavé" techniky nemám ráda, ale zvládla jsem to.

Dále bys měla být šikovná na ruční práce, mít vkus, být citlivá na ladění barev. S dětmi budeš stříhat, trhat, skládat, lepit, modelovat...tak abys byla schopná jim to vhodně vysvětlit, předvést, pak průběžně pomoci, když bude třeba.

Vyznat se v knížkách pro děti, pohádky zná každý z nás. Pokud máš v příbuzenstvu malé děti, čti jim pohádky tak, abys je zaujala /zvířecí zvuky, měnit hlas.../ Na škole se pak seznámíš i s loutkovým či maňáskovým divadlem..

Tak ať se Ti podaří. Je to práce pěkná, ale náročná. Byla jsem ve školství 20 let, na některé děti a některé chvíle ráda vzpomínám. Některé bych naopak nejradši vymazala. Jaga.

doplněno 02.01.15 06:53:

Sjeď si v této rubrice trochu níž na otázku SPG Prachatice od Sisky. Rádkyně Jancaak tam vložila cenné informace, jak je to s těmi známkami a jak se počítají do celkového hodnocení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]