Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vysokou školu?

Od: geeway odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jsem ve druhém ročníku střední školy a za chvíli si budu muset vybírat semináře. Jsem pevně rozhodnutá, že chci Angličtinu (je to můj nejoblíbeňejší předmět, denně s ním strávím okolo 5ti hodin studia, ať už jde o čistou gramatiku, koukání na filmy bez titulek nebo jenom chatování s kamarády z Chicaga) a biologii. Problém je, že máme si vybrat tři semináře a já netuším jak si vybrat ten třetí natož jakou bych chtěla studovat vysokou školu.
Proto jsem se chtěla zeptat jestli, někdo nevíte nějaké zajímavé obory vysokých škol, které by se mi k těmto dvou předmětům hodili? Jaký by jste mi doporučili třetí seminář? Znáte nějakou školu kde by se dalo zabývat hodně Anglickým jazykem (krom pedagogiky) o kterém bych nemusela vědět?

Za jakýkoliv tip, či radu budu moc vděčná protože poslední dobou opravdu tápu a bohužel se to i slušně podepisuje na mém psychickém zdraví.
Děkuji,
GeeWay.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Je pěkné, že je tvým oblíbeným předmětem angličtina, ale měla bys zvládat i svou mateřštinu. Já bych doporučila nějaký seminář zaměřený na češtinu.

way*
A já hloupá čekala seriózní odpovědi. Moje chyba.
iz*

V textu otázky máš cca 13 chyb, což mi na tak krátký text přijde dost. Z češtiny budeš psát maturitní písemku, mluvnici i sloh bys měla znát i k ústní maturitní zkoušce. Chceš-li se angličtinou vážně zabývat, neobejdeš se bez velmi dobré češtiny ...

geeway
hodnocení

ivzez, Vám se omlouvám, neměla jsem tak přehnaně reagovat. Odpověď pn64 mě ale opravdu dopálila.

tak já myslím, že od Ivzez to je seriózní odpověď. znalost anglické gramatiky je nepochybně užitečná věc, ale pokud chcete studovat vysokou školu v českém jazyce, tak by nebylo od věci zvládnout též českou gramatiku. nemluvě tedy o tom, že základní podmínkou pro vstup na vysokou školu je úspěšně složená maturitní zkouška a ta je z českého jazyka povinná *nevi*

faithoncemore*
hodnocení

1x

Doporučila bych si promluvit s třídní učitelkou, pokud k ní (němu) máš důvěru, případně s výchovným poradcem ve škole, opět pokud k němu máš důvěru. Máš ráda chemii? Lákalo by Tě být lékařkou? Protože biologie by k tomuto směru mohla vést. Ale my Tě neznáme. Existují také všelijaké testy, které Ti pomohou odpovědět, k čemu by ses hodila, např.:

http://www.jobs.cz/vysoke-skoly/pruvodce-vyberem-skoly/

way*
Mockrát děkuju, testík jsem vyzkoušela.

ty jo, to je test za všechny drobné *smich* v závěru mi vyhodil deset škol, z nichž víc jak polovina je uměleckého směru, na které bych se ani nedostala přes talentovky... zato tam naprosto chybí obor, který už roky dělám a dělám ho ráda, baví mě (a není tam ani žádný obdobný obor) *nevi* když on test sám o sobě byl divně sestavený, většinou mě nutil rozhodnout se mezi tím, co mě oboje baví (např. matika X čeština) nebo tím, co by mě ani jedno nebavilo nebo nenapadlo dělat a obojí považuji za opruz (hrát v ochotnickém divadle X dělat doma chemické pokusy) *nevi*

pn64
hodnocení

0x

geeway, studium není nic pro tebe(vždyť neumíš ani česky, a jak má pak vypadat ta angličtina?)...zkus něco praktického manuálního, snad bys mohla být dokonce recepční v hotelu

geeway
hodnocení

Ok. Nebudu se rozčilovat. Včera jsem svojí otázku psala hodně pozdě večer. Nebyla jsem na tom psychicky moc dobře a vaše odpovědi typu: (vždyť neumíš ani česky, a jak má pak vypadat ta angličtina?), mě fakt nepomáhají. Možná že česká gramatika není moje silná stránka, ale prosím ušetřete mě těch komentářů, jako studium není nic pro tebe. Myslím, že kdyby nebylo nic pro mě, tak bych pak neměla v druhým ročníku na gymplu průměr 1,28.

fdjserk
hodnocení

0x

Tvoje česká gramatika je bídná, takže pochybuju, že budeš schopná se naučit gramatiku cizího jazyka. Krom toho angličtina je dnes považovaná za samozřejmost, umí ji skoro každý. Takže bych se zaměřila na něco, co ti půjde líp než jazyky, jestli něco takovýho existuje.

Nebo jdi do učitelství angličtina + biologie, tam toho moc umět nemusíš, my třeba měli na angličtinu přeučenou ruštinářku, co uměla hůř než my, a taky to prošlo.

geeway
hodnocení

Víte co? S takovýma odpověďma se už běžte vycpat. Doslova. Otázku jsem zadala, proto abych dostala nějaké odpovědi. I za tu čj jsem nakonec ráda, ale ty urážky si doopravdy nechte pro někoho, kdo je na to zvědav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]