Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kriticka teplota tlak

Od: li* odpovědí: 8 změna:
Ahoj nemohl by mi někdo říct pár vetama co je to kriticka teplota a tlak hledala jsem to na internetu ale o té kriticketeplotě mi vyjeli 2 odkazy a nerozuměla jsem.jim a o tom kritickém tlaku nic chodím na základku jsem z toho nešťastná pomozte mi prosím vás

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a jako u čeho? u člověka nebo u nějakého stroje či mechanismu? obecně kritické hodnoty jsou ty, které překračují povolenou mez a hrozí nějaké poškození nebo havárie, nic víc ti asi, vzhledem k formě položeného dotazu, neporadíme

ja*
hodnocení

Ahoj otázku jsme dostali co je kritická teplota a kriticky tlak mysli se obecně

Kritická teplota je nejvyšší teplota, při které látka ještě může existovat jako kapalina a kritický tlak je rovnovážný tlak páry nad kapalinou při kritické teplotě. Pro vodu je to 374°C a 22,14MPa. Při nižší teplotě se přiměřeně sníží i rovnovážný tlak.
Tak pro vodu je při 100°C rovnovážný tlak páry 101,325kPa, při 10°C je to 1,229kPa, to znamená, že voda bude vřít při 10°C, pokud snížíme tlak nad její hladinou na 1,229kPa.
Pokud vodu ohřejeme na teplotu vyšší než 374°C, bude existovat jen jako pára při jakémkoliv tlaku.

jasně, toto je patrně správná odpověď, ale pokud tazatel ve škole nedává pozor, tak neví, která bije, a pak ten jeho dotaz vypadá tak, jak vypadá, než se člověk dopídí, co vlastně myslel (a ani sám neví co), tak to je zase úsilí..

ja*
hodnocení

Ja pozor dávám nemůžu za to že učitel přídě záda nadpis otázky vémě nás na pc a řekne děcka najdete si tam odpovědě příští hodinu ztoho zkouším

OK, tak alespoň vidíš, že asi platí pořekadlo: "kdo neumí, učí"

tak odpověď si najdeš v tom co jsem napsal

doktpr365*
hodnocení

0x

Něco najdeš tady

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]