Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám tři dotazy, které se týkají mého studia na vš, nerad bych se ztrapnil, proto se ptám:
1) oslovování přednášejících (prostě učitelů) - když má před jménem titul doc. nebo prof., tak je to jasné, ale mám na přednášky učitele, kteří nemají ani doc. či prof. a jsou vedení jako "odborní asistenti". Jak oslovit ty?
2) jak se obléci ke zkoušce? Mám si vzít oblek nebo něco jiného?
3)potřeboval bych skrz studium jet zítra do školy, mám normální žákovský průkaz, který mi platí až do června, ale mohu jej použít i přes "prázdniny" a jet i tak se slevou?
Nevím, jak to je jinde, ale na TUL... co Vám mám povídat budova peďáku v tak šíleném stavu, že člověk v obleku tam vypadá jaksi nepatřičně...ale ano, na zkoušku si oblek vzít můžete/měl byste. Věřím, že jinde (na právnických fakultách nebo obecně univerzitách s vyšší prestiží) jsou standardem. Když ne oblek, tak slušné kalhoty (ne džíny) a košili nebo svetr, opět v nějakém slušném provedení.
Odborný asistent by měl mít minimálně titul Mgr., ne? Na druhou stranu, beru-li v úvahu zrovna TUL, tak je to tak malé prostředí, vztahy jsou asi o něco osobnější... oslovovali jsme vyučující buď titulem, nebo jménem. Člověka, kterého mám 1x za 14 dní na přednášce, asi spíše titulem; my ale měli spoustu seminářů a většina vyučujících nás jakžtakž znala jménem nebo minimálně věděli, že jsme u nich v nějakém kurzu.
Taky jsem jela na zkoušku kolem 28.12. se žákovskou, pan řidič odsekl, že mezi svátky žádné zkoušky nejsou, ale slevu mi dal. Tak jsem mu ukázala výpis ze stagu... Říkala jsem si, třeba to vyjde. Když bude řidič protestovat, tak asi nic nenaděláte, ale zkusit to můžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.