Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se Vás,kteří ste si našli čas na přečtení tohoto dotazu -mimochodem Moc Děkuji-zeptat jak bych si mohla relativně zlepšit známky..nejdříve Vás seznámím s mým příběhem: Studovala jsem na Gymnáziu ve Vodnanech do 8 třídy-tercie..byla jsem bohužel terčem všeho výsměchu,hloupých narážek a opravdu hloupých vtípků..tudíž jsem se po 2 letech a pul rozhodla přejít na jiný gympl,ve vodnanech sem měla par trojek.Tak jsem přešla na Gymnázium do Prachatic do 8 třídy..,vše bylo skvělé..kolektiv,kamarádky,učitelé a dokonce i známky...,ale pak sem se zhoršila a ve 4 předmětech mi vychází za 4,z toho ve třech předmetech mám jenom jednu známku .. 4 Vážně se učím,ale nejde mi to.. u : fyziky,chemie,matematiky a zeměpisu..Děkuji že jste dočetli až sem...Vážně bych byla štastná za radu ...v budoucnu chci být pařížskou malířkou..ale bez známek nejhuře 3 , nemohu jít na mou vysněnou školu... A nemohu být akademickou malířkou...
Já bych ti doporučila doučování. Možná by to mohli zkusit tví rodiče - najít někoho, kdo by tě mohl z předmětů, které ti nejdou, doučovat. Zeměpis - ten by ses mohla naučit i sama. To je jen dril na paměť. Fyzice je třeba rozumět, matematice taky, to spolu souvisí, taktéž chemie. Proč si myslíš, že s takovými škaredými známkami nemůžeš na svoji vysněnou školu? Na umělecké školy se dělají talentové zkoušky, ne? Jsi-li spíše umělecky orientovaná, tak ti asi logické předměty moc nejdou, viď. No ale vše se dá zvládnout aspoň na tu trojku. A co rodiče, ti by ti nemohli pomoci? Ti matematice nerozumějí? Na gymplu ještě není tak těžká...
Nevidím důvod, proč bys nemohla být malířkou i se čtyřkami z těhle jmenovaných předmětů. Důležité je, jak složíš přijímací zkoušky, a to především zkoušky talentové. Kurzy kresby by ti mohly dost pomoci. Podívej se na web školy, z čeho se dělají přijímačky a můžeš si sehnat i knížky o umění, ten obecný rozhled se právě zaměřuje na dějiny umění a otázky jsou dost těžké.
Ale chápu, že takový prospěch nikoho nepotěší a zlepšit se můžeš vždycky. A je moc dobře, že se s tím chceš porvat a nefňukáš tu a nelituješ se, protože to by nikam nevedlo.
Ze zeměpisu je 4 opravdu zbytečná a věřím, že je to jen otázkou naučení se toho, co máš a pozornosti ve škole. Kde je které město a v něm průmysl, zakreslení řeky do slepé mapy a jiné chuťovky zeměpisné jsou otázkou naučení se. I zeměpis má svou logiku. Když je někde určité podnebí a krajina, nerostné bohatství, z toho plyne i většinou typ průmyslu ap. Najdi si o té zemi nějakou zajímavost, podívej se na netu na fotky odtamtud, aby sis ji přiblížila, aby tě to něčím zaujalo a nebylo to jen čisté šprtání. Můžeš si to přeříkat před písemkou třeba s kamarádkou navzájem, abys viděla, co je podstatné a i tak se naučila se učit.
Na matiku, chemii a fyziku už budeš potřebovat doučování. Je mnoho doučovatelů, kteří nabízejí na webech doučování své služby. Např. tento, ale nejen on kvalitni-doucovani.cz/... . Nevadí, že nejsou od vás, lze to realizovat i po skype. Krom nich využij i pomoci spolužáků a neboj se na konzultaci zajít i za kantorem, využij všechny možnosti. A rádi ti s úkoly pomůžeme i my zde. Chodí sem hodně dětí s úkoly a vždy jim někdo rád pomůže, když poprosí, spolupracují, odpovídají, poděkují, je to vážně radost. Není to o tom, abychom to za ně udělali, ale aby to pochopili, takže zkontrolujeme, posuneme, vysvětlíme, zkrátka, musí být vidět snaha.
doplněno 19.12.14 20:59:Rádo se stalo. Tobě též!
Já míval potíže s tím, že do 8mé třídy jsem nepotřeboval nic - byl jsem nejlepší na škole... jen jsem dával pozor... a taky byl ve škole tupých lidí, takže to nebyla potíž. Problém nastal na střední, když jsem se učit musel, ale nevěděl jsem, jak to mám dělat...
Zkuste si pročíst mimoskolu.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.