Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Téma na slohovku

Od: jik odpovědí: 8 změna:

Z češtiny máme naplánovaný test ze slohu dostali jsme úvodní věty a z nich mám příběh dál rozvíjet, bohužel vymyšlení tématu je pro mne nejtěžší část z celého procesu. Samotné psaní je už jednoduší. A tak bych potřebovala poradit jakým stylem to dál rozvést. Samozřejmě nechci aby jste mi slohovku psaly je nadhodili téma, byla bych vám vemi vděčná:)

Téma na slohovku

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Johanku někdo pronásleduje, takže může přemítat o tom, co by se jí stalo, kdyby ji chytil a strach ji dodá síly překonat slabost, utíká dál a pak by mohla následovat nějaká pomoc od někoho zvenčí, kdo ji ukryje, případně ona sama se v terénu skryje pronásledovatelům.

Možná, že běží, aby někoho zachránila, koho ponechala doma...

atd.

doplněno 18.12.14 20:47:

Tak co, jak to jde? Už tě políbila můza a rozjela ses? :-D

doplněno 18.12.14 21:41:

Tak sem kopni, co máš, popostrčíme. ;)

jik
hodnocení

No většinou, když už mám téma tak to jde jako po másle. Moc jste mi pomohli a za to vám děkuji:) Jenže dnes to moc nejde:/ pořád se to táhne a není jako obvykle kdy byla moje ruka pomalá oproti mým myšlenkám, bohužel dnes je to hrůza:/

doplněno 18.12.14 21:49:

No to jste moc hodná:) Na poradně jsem snad na tak milého člověka nenarazila, moc děkuji za vaší ochotu a ohromně si ji cením:) Jenže píšu to ručně a celé dvě strany se mi sem přepisovat nechtějí. Ale vážně, vážně vám moc děkuji a nehorázně si vaší nabídky cením!:)

faithoncemore*
hodnocení

2x

Johanka třeba běží pro pomoc kamarádovi (lidskému či psímu), který spadl do nějaké díry - pro pomoc doběhne a všechno dobře dopadne. Nebo našla zvířátko chycené do pasti za tlapku a potřebuje najít někoho, kdo bude mít sílu ho vysvobodit. Nebo utíká jak o závod, aby byla doma včas, protože si hrála venku a najednou z dálky uviděla, že k nim domů po cestě se blíží auto, které přiváží - koho jen chceš - třeba maminku s miminkem z porodnice nebo milovanou babičku na vánoce atd...

doplněno 18.12.14 21:46:

Taky Johanku mohou honit vlci (nebo nějaká mostra, co Ti přijde vhodnější a strašnější) a už už ji dohánějí, ale pak se naštěstí Johanka vzbudí a celá šťastná, že to byl jen sen, jde za maminkou a dá jí pusu a řekne Můžu ti vyžehlit prádlo, maminko? :D

hodnocení

1x

Já bych to zakončil:

Johanka si říká: Tak ještě jednu houbičku ochutnám a pak už dost. Nechám i svému milému na zítřejší večer. Jestli to na něj bude taky tak působit, To bude jízda!

hodnocení

1x

Johanka zjišťuje, že jí není pomoci, umírá... Uvědomuje si to a snaží se vzpomenout na dobré věci, aby mohla umřít s pocitem, že její život nebyl zbytečný... Vzpomíná, vzpomíná, vzpomenout si nemůže, ... umírá,... je po ní ..

doplněno 18.12.14 21:47:

je to trochu nečekané... s podobnými reakcemi jsem míval ve škole u profesorky úspěch a díky tomu přimhouřila očko jinde :)

To s tím umíráním je fakt morbidní. *smich* Ale upřímně, první co mě napadlo, když jsem si to přečetla, bylo, že takto utíká, protože ji chtěl někdo zneužít nebo byla zneužita. A utíká pro pomoc.

iz*
hodnocení

0x

A už sis ty "úvodní věty" přečetla?

Věty nabízejí hned několik pokračování ...

jik
hodnocení

Jak jsem psala na toto jsem opravdu antitalent, takže tohle mi dělá opravdu problém:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]