Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průměr na Vš- zohledňuje se to?

Od: jana3 odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

Mohl by mi zde někdo prosím odpovědět zda se ještě vůbec zohledňuje průměr známek z SŠ na Vš? Připadám si hodně hloupě.

Tento šk. rok maturuji, a už mám promyšlene kam budu dávat přihlášky (Olomouc-práva, Brno-veřejná správa a u třetí přihlášky jsi nejsem ještě jista) Nikde jsem, ale nenašla na těchcto dvou školách nebo i na jimých vš zda ještě zohleňují průměr. Vždy se jen dočtu z čeho se skládají přijímací zkoušky nebo ještě se třeba dovím (že za maturitu s vyznamenání se přičítá 5 bodu) Ale za celkový průměr za 4 roky nikde nic nepíšou. Příjde mi to blbé, protože já se snažím. Dřu na sobě, abych měla vyznamenání. (Vždy jsem ho měla). Učím se. Ale napřse mi ta maturita na vyznamení i nepodaří. (Stres, nesednou mi otázky...)Ale co potom ...

Hodně Vš chce jako přijímací zkoušky (národní srovnávací zkoušky) z OSP (obecné studijní předpoklady) a ZSV (základy společenských věd). Na těch jsem byla a to je uplně smutné. Protože se v nich hlavně na OSP (na ZSV jsem ještě nebyla) prověřují nějaké naučené postupy a strategie a né faktické znalosti, které by měl žák mít, podle mě by měl žák dostat ulohu, kde by nad tím neuvažoval jestli to je např. dvojdimenzionální nebo trojdimenzionál zebra, a vzpomínal jak se zrovna takový typ řeší jestli tabulkou nebo nakresem. Měl by zapojit svůj selský rozum svůj selský rozum.

Trochu sjems e sice rozepsala i tak ale děkuji za vaše rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Proč se dotazujete zde a na na škole, kde chcete studovat, některé školy berou na základě výsledků, ptejte se! Proč se jich bojíte?

lionka*
hodnocení

0x

Myslím, že průměr za celou dobu studia ze SŠ se nezohledňuje nikde, maximálně ta maturita nebo vysvědčení na konci čtvrtého ročníku. Asi by to ani nemělo smysl. Jsou různé střední školy, různé obory a každá škola má jinou úroveň a kvalitu. Trojkař z jedné školy může být klidně lepší než jedničkář z jiné.

Je hezké, že na sobě pracuješ a snažíš se. Snad se ti tvá snaha zúročí při přijímacích zkouškách a zaboduješ. Ovšem není všechno jenom o známkách.

Právě ty OSP jsou o logickém uvažování, o postupech, o nalezení řešení a tohle by měl student nebo i právník zvládat. Faktické znalosti si můžeš kdykoli vyhledat v knížkách, v zákonech, na internetu... Student nemá být "počítač," který chrlí faktické znalosti, ale má umět nalézat řešení. O tom jsou i právnické profese.

hodnocení

0x

Ahoj, jenom informuji, že třeba na medicíně v Brně berou průměry z konečných vysvědčení a pololetního ze čtvrtého ročníků. K tomu myslím, že nemůžeš mít horší známku než dvojku z chemie, biologie a fyziky. Průměr, do kterého se musíš vlézt, aby tě vzali, je myslím 1,1. Takže není pravda, že by neexistovaly školy, které by nezohledňovaly známky na střední škole. Jinak souhlasím s tím, že lepší než pátrat po tom, kde se nedělají přijímačky, je zamyslet se, co by tě opravdu bavilo, jaký je tvůj sen a začít na tom makat. Pak jde příprava jedna radost, když víš, za čím jdeš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]