Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úkol do informatiky

Od: marta58* odpovědí: 7 změna:

dobrý den potřebovala bych pomoc s informatikou máme zadané tyto tabulky a máme z toho udělat graf jenže já nevím jak a vyšli mi dvě čáry což je prý špatně má mi vyjít rovnoběžka a u toho druhého má vyjít taková hyberbola. děkuji

U 0 8 13 15,5 18,5 R 12 10,6 9 7,5 6

I 0,65 0,75 0,90 0,95 1,1

I 0 0,8 1,45 1,6 2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marta58*
hodnocení

jenom jsem chtěla napsat že k tomu U patří to uplně to poslední I a to R k tomu patří to to I jak je tam 0,65 a tak dále.

host*
hodnocení

0x

Vypadá to jako nějaká elektrotechnika: U napětí, R odpor a I proud. Pak by se dal udělat graf závislosti proudu na napětí nebo odporu při různých napětích U.

U grafů se obvykle dělá závislost něčeho na něčem. Něco je nezávislá proměnná, například kdybyste měřila tepltu každý den, tak by to bylo po dnech, a každý den by se změřená teplota dala do tabulky a z toho by šel udělat graf.

Zkuste váš příklad trochu přiblížit

buss
hodnocení

0x

Informatika? Fyzika, elektrotechika. Graf v čem, na papíře, naprogramovat, v Excelu... Vem čtverečkovaný papír ... vztah R-U-I

marta58*
hodnocení

Potřebovala bych to v exelu ,ale nevím jak se to dělá nepomohl byste mi prosím.

host*
hodnocení

0x

Zkuste to vysvětlit trochu blíž, co je co.

Když si do excelu napíšete napětí U (pokud to jsou napětí) a do řádku níž proudy I, oba řádky si označíte a pak kliknete v horním navigačním řádku na Vložit a v tom na Graf, najdete si XY bodový (ne spojnicový, to byste měla fakt dvě křivky) a pak si kliknete na ukázku nebo dokončit a máte graf.

Úkol do informatiky
marta58*
hodnocení

děkuji moc a mohl byste tam dát i ten druhý abych si to zkontrolovala

doplněno 04.12.14 16:54:

a kde najdu to x a y

doplněno 04.12.14 16:56:

když to tam zadám tak se mi tam žádné body neukazují

host*

Na vodorovné ose x se zobrazí hodnoty z prvního řádku v excelu, hodnoty z druhého řádku jako závisle proměnná se vynášejí na svislou osu y. Záleží na tom, jak máte příklad zadaný, tohle jsou jenom ukázky jak by to vypadalo, kdyby se jednalo o závislost I na U. U druhého případu je při napětí 0 V proud 0,65 A... což je možné například u zdroje s elektronickou pojistkou, kde je proud omezený a napětí padá prakticky skoro na nulu. Ale vy máte informatiku a ne elektroniku, že?

Úkol do informatiky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]