Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer ,píšu sem kvůli problémem s učitelkou.Takže vadím mi jak mě furt oslovuje zdrobnělinou mého jména a pak vypadám jak podlejzák.mám jí to říct do očí žemíi to vadí nebo to nechat být už mě to fakt nebaví
kaca
Dobrý večer Kačenko
Neee,teď vážně.Nevidím v tom problém.Běž za ní a řekni jí to,přesněji,požádej ji o to,aby ti tak neříkala,že ti to vadí,tak jak jsi to řekla tady nám.A bude po problému.
Vím o efektivnějším způsobu: Na zdrobnělé oslovení nereaguj. Bude-li se paní učitelka divit, zeptej se překvapeně: "To bylo na mne? Já na toto oslovení neslyším, nemám je ráda. Jmenuji se xxxx" Místo xxxx dosaď podobu, kterou by měla paní učitelka používat.
Budeš-li to řešit mimo třídu nebo v kabinetě, zbytečně se paní učitelky dotkneš a navíc nebudeš mít žádného svědka pro případ, že by došlo k nedorozumění. Ve třídě se všichni zasmějete a bude po problému ...
Ono se lépe vyslovuje krátké jméno: lepší je zavolat Ivo, Evo, Hano, Jano, než Kateřino, Miroslavo, Vladimíro...Takže kvůli tomu zkrácení Ti asi říká Káťo, Kačko. Což je normální. Kačenko Ti asi neříká.
Dohodni se s ní o samotě, aby Ti říkala Katko, že zdrobněliny nemáš ráda. Jistě Ti vyhoví. Ale za sebe mohu napsat, že se mi u jména Kateřina líbí daleko víc zdrobněliny, než Káča, nebo Kačena. Káča mi připomíná pohádku o čertovi a zlé Káče, Kačena mi zase připomíná knedlíky, zelí a dohněda opečené kachní stehýnko. ![]()
Každý to prostě bere jinak. Ale máš pusu, dohodni se, není důvod, aby Ti učitelka nevyhověla. Ovšem Káča bych být nechtěla, to radši zdrobnělinu. Jaga.
Kateřina je pro mě jedno z nejhezčích jmen, i díky tomu, jak se dá zdrobňovat..
..
Nicméně něco podobného řešila kamarádka, které se od narození říkalo zdrobněle "Dáda" a kolem 13-14 se rozhodla, chce být Dana..
Nám to nešlo přes pusu :D, ale učitelky prý poprosila normálně na chodbě po hodině, a tak jsme si všichni zvykali na Danu
..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.