Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s učitelkou

Od: kaca* odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer ,píšu sem kvůli problémem s učitelkou.Takže vadím mi jak mě furt oslovuje zdrobnělinou mého jména a pak vypadám jak podlejzák.mám jí to říct do očí žemíi to vadí nebo to nechat být už mě to fakt nebaví :( kaca

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

Zajdi za ní do kabinetu, řekni jí, že si jí moc vážíš a vážíš si i toho, že je na tebe milá, ale slušně jí to vysvětli, že před spolužáky je ti to nepříjemné, když tě slovuje jinak než ostatní a propros jí o normální oslovování.

hodnocení

2x

Dobrý večer Kačenko :-D Neee,teď vážně.Nevidím v tom problém.Běž za ní a řekni jí to,přesněji,požádej ji o to,aby ti tak neříkala,že ti to vadí,tak jak jsi to řekla tady nám.A bude po problému.

kaca*
hodnocení

děkuji za odpověd

kristyn3*
hodnocení

2x

Ahoj,

já bych ji to šla říct. Někde bokem, po vyučování. Sama osobně jsem řekla učiteli, že mi vadí když mě oslovuje Kikino. Jsem mu řekla, že je to jak na nějakého psa :D Tak od té doby mi říká Kristýn nebo Kikuš. To mi už tak nevadí :)

micinka123*
hodnocení

0x

Já bych ji to klidně řekla, že Ti to vadí. Myslím, že v tom nevidím problém :)

iz*
hodnocení

0x

Vím o efektivnějším způsobu: Na zdrobnělé oslovení nereaguj. Bude-li se paní učitelka divit, zeptej se překvapeně: "To bylo na mne? Já na toto oslovení neslyším, nemám je ráda. Jmenuji se xxxx" Místo xxxx dosaď podobu, kterou by měla paní učitelka používat.

Budeš-li to řešit mimo třídu nebo v kabinetě, zbytečně se paní učitelky dotkneš a navíc nebudeš mít žádného svědka pro případ, že by došlo k nedorozumění. Ve třídě se všichni zasmějete a bude po problému ...

hodnocení

0x

Ono se lépe vyslovuje krátké jméno: lepší je zavolat Ivo, Evo, Hano, Jano, než Kateřino, Miroslavo, Vladimíro...Takže kvůli tomu zkrácení Ti asi říká Káťo, Kačko. Což je normální. Kačenko Ti asi neříká.

Dohodni se s ní o samotě, aby Ti říkala Katko, že zdrobněliny nemáš ráda. Jistě Ti vyhoví. Ale za sebe mohu napsat, že se mi u jména Kateřina líbí daleko víc zdrobněliny, než Káča, nebo Kačena. Káča mi připomíná pohádku o čertovi a zlé Káče, Kačena mi zase připomíná knedlíky, zelí a dohněda opečené kachní stehýnko. *smich*

Každý to prostě bere jinak. Ale máš pusu, dohodni se, není důvod, aby Ti učitelka nevyhověla. Ovšem Káča bych být nechtěla, to radši zdrobnělinu. Jaga.

ria*
hodnocení

0x

Kateřina je pro mě jedno z nejhezčích jmen, i díky tomu, jak se dá zdrobňovat.. :)..

Nicméně něco podobného řešila kamarádka, které se od narození říkalo zdrobněle "Dáda" a kolem 13-14 se rozhodla, chce být Dana.. :) Nám to nešlo přes pusu :D, ale učitelky prý poprosila normálně na chodbě po hodině, a tak jsme si všichni zvykali na Danu :)..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]