Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goniometrická rovnice

Od: elisa24® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, v tomto příkladu jsem došla je 3 výsledkům a u všech mi vyšla zkouška. V řešení v učebnici jsou jen dva. Znamená jeden výsledek to samé? Ve zkoušce hodnota vyšla s opačným znaménkem.

Moc děkuji

Goniometrická rovnice
Goniometrická rovnice #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

Ve druhém řádku ti chybí před devítkou dvojka, ve třetím jsi tu dvojku dopisovala, ale na druhý řádek jsi zapomněla. Jinak je první řešení v pořádku.

U dalších řešení periodický člen + 2kpí nepatří do rovnice sin x/2=5/18, ale až k řešení pro x/2=atd.

x jsou v podstatě vyjádřená správně. Jen u 720° chybí zase násobek periody k.

Skutečně řešení jsou tři, v učebnici je chyba.

doplněno 02.12.14 08:23:

Rádo se stalo. Jsi chytrá holka a líbí se mi, že se snažíš se učit a zlepšit se. Jednou se ti to úsilí vrátí, jednou z tebe něco bude a my všichni tu na tebe budeme hrdí! :)

hodnocení

Moc děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]