Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám jednoho učitele na ajnu a tv.Když jsme psali test tak jsem měl 3 chyby z 20 a dostal 2,moje kámoška měla 7 chyb z 20 a dostala taky 2.V tom je celkem rozdíl tak jsem další test napsal schválně na druhou stranu papíru a připsal k tomu ať to otočí že si zasloužím lepší známku a samozdřejmně to nechal tak.Když jsem se ho zeptal jakože jesli to je normální co mi dal za známku tak mi řekl jenom že "to je normální".I v těláku dělám to co všichni co nemaj rádi tělák (při vybice stojím a vyhýbám se míči,při footballe si občas do toho míče kopnu atd.. Moje kámoška za to dostala na vysvědčení 1 a já 2.Tak já už fakt nevím.Mám to říct třídní?
A ostatní, kteří měli tři chyby nebo sedm chyb dostali co? Asi taky dvojku, že? Stupnice takto mohla vypadat - jednička opravdu pro ty nejlepší s max. dvěma chybami, za 3-7 chyb dvojka, 8-12 trojka, 13-17 čtyřka... nevidím na tom nic divného. Je fakt, že nám učitelé vždy při rozdávání písemek na tabuli napsali i stupnici, takže jsme měli jasno.
Se vzkazy na písemce bych šetřila, je to provokace. A při vybice nestůj a míči se kromě útoku tolik nevyhýbej, spíš ho zkus občas chytit a hodit. Hlavní je se "přemoct" a netvářit se předem otráveně. Obzvlášť tělocvikáři, pokud jsou normální, hledí hlavně na snahu...
Může se stát, že si učitel na někoho zasedne. Ale tady to na to nevypadá, spíš bych si dala bacha na zbytečné provokace. Máš právo se ptát na správnost svého hodnocení, ale Tvoje metody budou mít akorát opačný účinek, než jakého chceš dosáhnout. Pokud máš pocit, že se opravdu snažíš, zkus to nejdříve probrat s ním, ale slušným tónem.
Co kdybys místo hledání chyb na učiteli začal přemýšlet o tom, jak dosáhnout lepších výsledků v angličtině i v tělocviku?
Při hodnocení prací nejde jenom o počet chyb, ale i o to, jaké chyby to jsou, v čem žák chybuje. (Ne všechny chyby mají stejnou váhu.)
Učitel má dost práce i bez naschválů žáků. Měl bys změnit svůj přístup k učivu, k povinnostem i k učiteli (učitelům).
Že by se kluk "bál míče" slyším prvně ...
Chtěj vysvětlit hodnocení, proč 3/20 a 7/20 stejná známka, jestli známkuje podle oblíbenosti, velikosti prsou nebo počtu a druhu chyb. Ovšem 3/20 = 2 je v pořádku, na jedničku by to mělo být bez chyb.
To samé tělocvik, počítej že pokud "tělák nemáš rád", při vybíjený stojíš jak Y a jen uhneš když na tebe letí míč, tak za 1 si opravdu nezasloužíš, za 2 je spíš dobrá vůle učitele.
= Určitě si na tebe nezasedl, spíš nadržuje kamarádce.
To asi obcas zaziva kazdej... Sama jsem to kdysi pred lety zazivala a nikdy jsem se mi nepodarilo "to"porazit, protoze ucitele maji vzdy nekoho v oblibe vice a nekoho mene,ale je to sprosty a nespravedlivy,ale to je bohuzel zivot..N Muzes jit za ucitelem, zeptat se na jeho nazor, ze ty jsi napsal s tolika a tolika chybama a spoluzacka dopadla mnohem hure a ma stejnou znamku,ale ucitel si stejne odpovi zase nejakou svoji vymluvu,ale ziot me naucil, ze lina huba hole nestesti, takze bych se asi ozvala, zeptala primo a konkretizovala situaci,alias znamkovani. Treba se ucitel chytne za hlavu v lepsim pripadne,nebo naopa to odneses casem jeste hur, tezko rici..Jak rikam, zivot je vsechno a jen ne spravedlivej...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.