Nejste přihlášen/a.
Prosím o vysvětlení, jak vyřešit následující tři příklady, pro které platí tento vztah:
Matematická operace je vyjádřená znaménkem &,
je definována vztahem: A & B = (5+B) . (A+3)
Kolik je (1 & 1) & 1 =
Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30
Kolik je 2 & 4 =
Děkuji za odpověď. Barbora
Výpočtem uvedené rovnice lze zjistit, že A = -12 a B = 15 pokud symbol & znamená násobení
Výsledky tří dalších příkladů s použitím operace násobení tedy jsou:
1
B = 15
8
Není zač,
strejcProsím Vás znovu o radu.
Dopátrala jsem se výsledků v testech na gympl. Nevím jak se k těmto výsledkům dostali. Nevím, jakou operaci znamená znaménko & .
Ještě jednou dík a zdraví Barbora.
Kolik je (1 & 1) & 1 = výsledek má být 162
Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30 B má být 1
Kolik je 2 & 4 = výsledek má být 45
Tady, dle mého názoru, není co radit. Pravděpodobně je ve výtisku chyba ve výsledcích. Je také možné, že nahlížíš třeba do jiné kapitoly zadání a jiné ve výsledcích. Za svým řešením si stojím - projdi si jej, to tě jistě přesvědčí. Pro dokonalou odpověď tedy ještě jednou podotýkám, že symbol & nahrazuje znamínko x (tedy operaci násobení).
strejcNeda mi to nedat doplnujici otazku.
Pouzil jste na tento vypocet one rovnice nejaky system, nebo pokus omyl?
Jsem ze skoly uz nejaky ten patek pryc a hlavu timto zpusobem nenamaham, proto me to ted asi tak zaujalo.
PS:Ovsem trvam na tom, ze moje vysledky:
A=-3 a B= 0
nebo
A= 0 a B= -5
pokud symbol & znamená násobení, jsou spravne take.
Vedou stejne jak Vase vysledky k tomu, ze znak& = násobení.
Toto řešení rovnice je sice také správné, ale jaksi již nekoresponduje s další částí úlohy - speciálně s otázkou na hodnotu písmene B.
Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30
Podle tvého řešení by pak odpověď na tuto otázku vzpadala takto: 2 x 0 = 30 nebo 2 x (- 5) = 30
a to, jak patrno, není to pravé řešení. Ke svému řešení jsem nedošel nijakou střelbou od pasu, ale výpočtem rovnice, která se nabídla k řešení dosazením hodnoty 15 za písmeno B. A proč právě 15? To mi bylo naznačeno ze zbývajících dvou otázek, hlavně této
Kolik je (1 & 1) & 1 = 1 (To ty jsi však z neznámých důvodů zavrhl)
Odtud je jasné, že symbol & nahrazuje znaménko krát. Znaménka + (plus) a - (mínus) by zde nedala správný výsledek. Že se nejedná ani o znaménko : (děleno) pak napovídá rovnice 2 & B = 30kde by muselo mít B hodnotu 0,133333...což ale již na první pohled zase nepasuje do té hlavní rovnice. Po této úvaze je pak jasné, že mé řešení plně odpovídá všem otázkám celého zadání...
strejc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.