Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prosím o vysvětlení

Od: barbora* odpovědí: 7 změna:

Prosím o vysvětlení, jak vyřešit následující tři příklady, pro které platí tento vztah:
Matematická operace je vyjádřená znaménkem &,
je definována vztahem: A & B = (5+B) . (A+3)

Kolik je (1 & 1) & 1 =
Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30
Kolik je 2 & 4 =

Děkuji za odpověď. Barbora

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Výpočtem uvedené rovnice lze zjistit, že A = -12 a B = 15 pokud symbol & znamená násobení

Výsledky tří dalších příkladů s použitím operace násobení tedy jsou:

1

B = 15

8

Není zač,

strejc :)
barbora*
hodnocení

Prosím Vás znovu o radu.
Dopátrala jsem se výsledků v testech na gympl. Nevím jak se k těmto výsledkům dostali. Nevím, jakou operaci znamená znaménko & .
Ještě jednou dík a zdraví Barbora.

Kolik je (1 & 1) & 1 = výsledek má být 162
Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30 B má být 1
Kolik je 2 & 4 = výsledek má být 45

Tady, dle mého názoru, není co radit. Pravděpodobně je ve výtisku chyba ve výsledcích. Je také možné, že nahlížíš třeba do jiné kapitoly zadání a jiné ve výsledcích. Za svým řešením si stojím - projdi si jej, to tě jistě přesvědčí. Pro dokonalou odpověď tedy ještě jednou podotýkám, že symbol & nahrazuje znamínko x (tedy operaci násobení).

strejc :)

Neda mi to nedat doplnujici otazku.
Pouzil jste na tento vypocet one rovnice nejaky system, nebo pokus omyl?
Jsem ze skoly uz nejaky ten patek pryc a hlavu timto zpusobem nenamaham, proto me to ted asi tak zaujalo.*smich*

PS:Ovsem trvam na tom, ze moje vysledky:

A=-3 a B= 0
nebo
A= 0 a B= -5

pokud symbol & znamená násobení, jsou spravne take.
Vedou stejne jak Vase vysledky k tomu, ze znak& = násobení.

Toto řešení rovnice je sice také správné, ale jaksi již nekoresponduje s další částí úlohy - speciálně s otázkou na hodnotu písmene B. *stop*

Kolik musí být číslo B, jestliže má platit 2 & B = 30

Podle tvého řešení by pak odpověď na tuto otázku vzpadala takto: 2 x 0 = 30 nebo 2 x (- 5) = 30:(

a to, jak patrno, není to pravé řešení. Ke svému řešení jsem nedošel nijakou střelbou od pasu, ale výpočtem rovnice, která se nabídla k řešení dosazením hodnoty 15 za písmeno B. A proč právě 15? To mi bylo naznačeno ze zbývajících dvou otázek, hlavně této

Kolik je (1 & 1) & 1 = 1*stop* (To ty jsi však z neznámých důvodů zavrhl)

Odtud je jasné, že symbol & nahrazuje znaménko krát. Znaménka + (plus) a - (mínus) by zde nedala správný výsledek. Že se nejedná ani o znaménko : (děleno) pak napovídá rovnice 2 & B = 30kde by muselo mít B hodnotu 0,133333...což ale již na první pohled zase nepasuje do té hlavní rovnice. Po této úvaze je pak jasné, že mé řešení plně odpovídá všem otázkám celého zadání...

strejc *smich*
07.12.06 15:53

Addddsdsd

Dekuji za vysvetleni. Mate pravdu, vse krome rovnice jsem jaksi ignoroval*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]