Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
po maturitě se chystám na VŠ přírodovědného zaměření a jen by mě tak zajímalo, jak moc je to těžké, například v porovnání s gymnáziem? A ještě bych byl rád, kdyby mi někdo sdělil nějaké zkušenosti s kombinovaným studiem... Díky
Rozdíl mezi VŠ přírodovědného založení a gymnáziem? To je jako rozdíl mezi gymnáziem a první třídou základní školy..., a to propastný rozdíl. Kombinované studium - no, pokud můžete studovat prezenčně, asi je to lepší a méně namáhavé. Chodit do práce a přitom studovat? Jde to, ale veškerý volný čas obětujete studiu.
Dle dnešního trendu VŠ bude záležet i na univerzitě, kterou si člověk vybere. Na druhou stranu základ je matematika, pokud s ní máš problémy, bude to těžké.
Gymnázium a VŠ přírodovědná je opravdu propastný rozdíl, to mohu potvrdit.
S poslední větou "Gymnázium a VŠ přírodovědná je opravdu propastný rozdíl, to mohu potvrdit." nemohu souhlasit. Na gymnáziu jsem se musel biflovat kromě přírodovědných předmětů i ostatní předměty. Jste nečekaně vyvolán a obvykle právě, když jste se opomněl na daný předmět připravit.
Kdežto na vysoké škole se věnujete předmětům, které jste si zvolil. Na seminářích máte možnosti diskuze s vyučujícími, požádat o vysvětlení problémů, můžete využít konzultací u přednášejících. Termín zkoušek si můžete volit z vypsaných termínů a na zkoušku jít, až když jste připraven.
Sice rozsah učiva na jednotlivou zkoušku je mnohonásobně větší, než na jednotlivé maturitní zkoušky. Z tohoto pohledu je maturita fraškou. Nejdůležitější je mít pro daný obor předpoklady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.