Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohla bych poprosit o opravu tohoto textu? Mockrát děkuji
Měli bychom ► Wir sollen/Wir sollten (u slovesa sollen má konjunktiv préterita stejný tvar jako indikativ; častěji se používá jen přítomný čas). Ostatní snad bude srozumitelné z obrázku:
Zapomněla jsem opravit druhou větu. Bemühen závisí na slovesu sollen, závislý infinitiv musí stát na konci věty a použije se bez zu, protože závisí na způsobovém slovesu. Nebo: Wir sollen uns bemühen, gesunde Lebensweise zu führen.
Zdraví není věc: Die Gesundheit ist das Wichtigste, was wir haben. Wir sollen uns bemühen, gesunde Lebensweise (gesundes Leben) zu führen. 5. věta: ausgewogene Ernährung
Vidím, že jsi můj argument rovnou použila, ale myslím, že je to v pořádku. (Mně tam nesedělo, že nemusíme jíst, když nemáme hlad.)
Ostatní je v pořádku (snad jsem nic nepřehlédla).
––– Pro zajímavost k 3. větě, kterou máš dobře. Uměla bys VV vyjádřit jinak (místo wenn použít indem)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.