Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvadratická rovnice-řešení

Od: mikiki3 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám nedostatky v matematice ale chci s tím něco dělat, bohužel, sám nepřijdu doma na to,jak co začít řešit,mám s tím problém, pokud nevím o co jde. Mám tady kvadratickou nerovnici, kterou zkouším řešit,bohužel,bez výsledku. Je tu někdo,kdo by mi to pomohl vypočítat abych to pochopil? Děkuji všem matematikům (y)

Kvadratická rovnice-řešení

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

1x

Zacal bych roznasobenim a poscitanim (odectenim) nasledne vzniklych vyrazu.

hodnocení

0x

A kvadratickou rovnici řešit umíte? Poté, co se zařídíte podle druhé nejvyšší holy světa (a převedete vše, co vám vyjde, na jednu stranu), věnujte se odpovídající kvadratické rovnici. Doplnění na čtverec někdy ukáže, že nerovnice je splněna vždy, nebo naopak nikdy; rozklad na kořenové činitele nabízí možnost využít toho, že součin dvou faktorů je kladný tehdy a jen tehdy, mají-li oba stejné znaménko; pomůže též diskriminant. Až se dostanete až sem, zamyslete se a kdyby něco, zase se ozvěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]