Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Která z těchto vět je bez chyby?

Od: kil odpovědí: 5 změna:

a) Ona se jí lekla, té myšky.

b) Cestou ven si ještě povšimněte obrazu knížete Nostice, který visí vpravo od hlavního vchodu.

c) Mauretárie je země, kde málo nebo nikdy neprší.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

1x

Ahoj, co myslíš ty? Jdi na to vylučovací metodou. A nedívej se jen na gramatické chyby, ale také na větnou skladbu, která může nadělat paseku ve významu věty. ;)

kil
hodnocení

Já jsem právě zkoušel vylučovací metodu, jednu větu jsem taky odstranila, ale ty ostatní nějak nejdou:D Ale když si to čtu asi mi nejllépe napsaná přijde ta 2?:D Souhlasíte se mnou?:D

hodnocení

1x

a)

Je zajímavé, jak jsou vždy v podvečer školáci aktivní. Vpravo visí obraz nebo kníže Nostic? Jak se ti líbí výraz málo neprší? Dál už nenapovím.

hodnocení

1x

a)

c) je zcela špatně. Málo neprší? Takže vlastně hodně prší. To ale odporuje druhé části věty, že nikdy neprší.

b) podle téhle věty visí vedle dveří kníže Nostic *smich*

kil
hodnocení

Takže je podle vás dobře a)? Jinak děkuju všem za pomoc! Vážím si toho:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]