Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pro mě obnáší podmínečné vyloučení?

Od: stepeace* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, dobrý den. Mám důležitou otázku. Tři týdny jsem chyběla na střední škole. Jsem plnoletá, bydlím sama, omluvenky si píši sama. První týden, co jsem chyběla mám omluvený od sebe, druhý týden od doktorky a ten třetí opět jen od sebe. Učitelka mi vyhrožuje, že když se dnes nedostavím do školy, podá návrh na podmínečné vyloučení ze studia. Já musím dnes ale ještě na kontrolu a nestihnu do školy dorazit. Co to pro mě obnáší? Nevyhodí mě ze školy, když těch 9 dní mám omluvené jen od sebe, když podá návrh na podmíneční vyloučení? Mnohokrát děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Svěř se, jsi fakt nemocný nebo se ti do školy nechce? Co si myslíš, že se naučíš, když do školy nepůjdeš? Proč vlasně do ní chodíš?

doplněno 18.11.14 10:58:

Snaž se pochopit, že kantorce je úplně jedno, jestli na škole jsi nebo ne. Jejím úkolem je naučit tě. A naučit tě nemůže, protože do školy nechodíš. Nemůže si dovolit mít ve třídě špatný průměr ve známkování. To by vypadalo, že nenaučila. Tak potřebuje donutit tě studovat, chovat se zodpovědně.

stepeace*
hodnocení

Nezlobte se, ale se svými zdravotními problémy se svěřovat nebudu. Do školy chodím, protože mě daný obor velice baví, jen jsem teď měla problémy. Tak díky za starost :)

stepeace*
hodnocení

To já samozřejmě chápu, ale mé známky jsou, dovolím si říct, nejlepší ve třídě :D nedostala jsem nic horšího než dvojku, ani tento rok, ani ten předchozí. Takže nevidím sebemenší důvod Vašeho souzení mé osoby. Ptala jsem se na otázku, na kterou jste mi neodpověděl a pouze mě tu soudíte. Myslím, že tímto to s Vámi ukončím. Mějte se a zkuste se zaměřit spíše na sebe. Naschle

hodnocení

0x

To je na pováženou,Omluvenka se akceptuje pouze od lékaře.Ale nic není ztraceno,podmínka je podmínka.Ještě jeden takový průšvih a letíš...

stepeace*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) :)

iz*

Podle školského zákona omlouvají absenci nezletilých žáků rodiče a zletilí žáci si absenci omlouvají sami. Škola sice může požadovat potvrzení lékaře, ale pouze jako součást omluvenky.

Lékaři nikoho neomlouvají. Žádný zákon lékařům neukládá omluvenky žákům potvrzovat, což může být na některých školách problém.

První školní čtvrtletí trvá 11 týdnů. Pokud jste z nich 3 týdny zameškala, máte více než 25 % absence. V jednotlivých předmětech může být procento vyšší.

Tzn., že ve čtvrtletí nemusíte být z některých předmětů klasifikována. Doporučuji si kvůli (ne)klasifikaci ohlídat docházku v dalších čtvrtletích.

Podmínečné vyloučení bude obnášet to, co v něm bude napsáno (= neodhadnu, jak se vedení školy postaví k návrhu učitelky, ani na jakou dobu udělí podmínku).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma podmínečné vyloučení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]