Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologie - vznik života otázky

Od: tonek odpovědí: 3 změna:

Prosím pořaďte mi, máme otázky na písemku a nikde nemůžu nalézt odpověď na..

1) Proč se život vyvíjel velmi dlouho jen v oceánu?

2) Proč trval vývoj bunky 2 mld. let?

3)Co je v buňce nositelem paměti a v jaké formě je tato pamět zakódována?

Díky za pomoc!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

0x

Nevím, kolik ti je a jak složité mají být odpovědi.

K 1) jsem našla: Praorganismy se vyvíjely ve vodě(vytvářelo ochranu před UV zářením). Byly to organismy anaerobně-heterotrofní(potřebnou energii získávaly z organických sloučenin vznikajících abiogenetickou cestou) . Vývojově směřovaly k buňce prokaryotního typu. Začleněním barevných molekul do své struktury získaly některé praorganismy schopnost využívat jako zdroje energie fotonů části slunečního spektra. Získaly schopnost fotoautotrofie. Postupným vývojem vznikly fotosyntetizující bakterie a sinice. Typ sinicové fotosyntézy produkuje jako vedlejší produkt kyslík, který významně ovlivnil další vývoj. Atmosféra se začala sytit kyslíkem a vytvořila se ozónová vrstva. Současně došlo k zániku anaerobě-heterotrofních organismů, pro které byl kyslík toxickou látkou a k šíření aerobních organismů.

Já to stručně chápu, že nejdřív se musel vytvořit kyslík v ovzduší a ozónová vrstva, aby organismy mohly přežít

k 2) a 3)jsem nenašla nic, jen spousty teorií o tom, jak buňky mohly vzniknout, řeknu ti, že jsou to docela drsný otázky, hledala jsem na googlu a zadala "vývoj života na zemi"

Pěkný článek je tady extra.rf-hobby.cz/...

asa*
hodnocení

0x

1, byla odpovězena.

2, Příklad: Ve starověku byly první poznatky matematiky, euklidovské matematiky, učící se 2000 let. Poté došlo k vývoji, avšak s nástupem zjištění prvních predikátů došlo k "bumu". Z chem sločeniny, než vznikne první život, je to složiější jak pozdější mutace.

3, Je to DNA, RNA, mRNA. Je zajímavé, že každá buňka má dvě nositelky "paměti". Jedna je DNA či RNA, což popisuje vývoj eukaryotní buňky. Mitochondriální je zase včlenění jiné DNA (prokaryotní buňky) do eukaryotní buňky(EB), z které vznikla organela eukaryotní buňky (chem. továrna EB).

jabraka*
hodnocení

0x

Otázka 1 a 2 spolu souvisí.Pokud život je označen jako "buněčný"Určité formy chemických sloučenin uhlíko-vodíko dusíkatého složení,které měly schopnost reprodukce, byly v oceánech dávno před vznikem prvního buněčného organismu.Nazývaly se koacerváty.Zdokonalením se vytvořila membrána,která ochránila prvotní bílkovinu před vnějším prostředím,reprodukce se odvíjela v jádře ze vzniklého řetězce desoxy rybonukleové kyseliny.Ten dával následným dělením stejnou podobu svým dceřiným buňkám.To vše trvalo 2 MLD let,Je to jen konstatování,proč tomu tak bylo,asi nikdo nezodpoví.Kyslíkový zdroj energie pro buňku znamenal zlom a vznik živočišné větve.Rostlinná větev umožnila obsazení pevnin a zpracování sluneční energie pomocí fotosyntézy a vytvoření ovzduší-atmosféry-s kyslíkem.Kyslík v atmosféře umožnil působením radikálního slunečního záření vytvoření vrstvy ozonu a další ochranu života mimo vodu.

To je tak asi vše,odborné detaily dodali kolegové.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]