Dobrý den jmenuji se Martin Kováč je mi 15 let a jsem v 9 ročníku nižšho gymnasia. A můj problém spočívá v rozhodnutí kam na školu... Asi si říkáte že jsem přece na gymplu tak co tu vymýšlím za *****iny... Ale ta poenta je v tom že mým snem je být animator/grafik, jak chcete. A z prvu byla ma myšlenka že půjdu na školu takhle zaměřenou. Což jsem si po chvilce rozmyslel, proto že tak jak mi řekl jeden známý (je mu asi 24...) že kdyby mohl tak se zařídí jinak a to asi tak že půjde na jinou školu (vystudoval tu co je na to zaměřena) a tohle se naučí podle nějakých třeba i placených návodu na netu. Tahle myšlenka mě tehdy trochu rozhodla a tak jsem si to rozmyslel. Další část me story :D...Takže, v záloze jsem měl ještě jednu školu. Je to hotelovka v Rakousku. Tahle škola by mi dala do života to co potrebuji, a to je : vzdělání na něco čím se budu moci ihned po škole živit ( jelikož je tam i má sestra a už ted v 2ku ma zaručeno v jednom hotelu nebo co to je ... Ze když dodela školu může tam nastoupit) a to hlavně kdybych se neprosadil.. Ale tu stále není ta dilema , ve své podstatě je tady vedle hotelovky ještě Gympl což jsou mí kamarádi , známí a podobně a v poslední době se setkáváme s takovyma vecma jako třeba když u nad na škole byl volejbalový turnaj tříd... A spoustu jiných akcí ( maturitní plesy , pařby , stuzkače ) a tohle všechno chci zažít se svyma kamosema a ne s rakušákama se kterým a si ani nepovykladam ... Na tu školu bych navíc nešel s zadnym kamosem. Vždy když pomyslim na to co všechno zahodim tak jsem z toho hodně na větvi a nevím co mám od "radosti" delat. Tak co vy na to? :D možná ze je tu spousty nesmyslu a chyb ale píšu to na telefonu a sam jsem se zamotal do toho co jsem napsal a co ne
Martine, je vidět, že ještě nevíš, co chceš, rozptyl škol je jen účelový a značný, spíš koketuješ s nějakými idealistickými vidinami, než že by ti bylo jasné, co chceš dělat, rozkolísá tě jakákoliv informace v tomto směru a jsi schopen měnit rozhodnutí, tzn. motivace není silná a trvalá.
Animace jsi dávno mohl začít dělat amatérsky, možná, že do konce gymplu tě to přejde.
Vřele ti doporučuji setrvat na škole a dodělat gympl a nezavírat si další možnosti studia zúžením na určitý směr. Pak se budeš moci rozhodnout pro vysokou školu zodpovědněji.
Pokud na to máš, tak jdi na gympl a potom na vysokou. Já si dnes nadávám, že jsem na vysokou nešel hned, ale až po x letech a navíc sem měl jít dělat automechanika :D dneska bych měl vyvoněný auto a ne se furt někoho doprošovat. Ale to máš s čímkoliv, když se jedná o práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.