Nejste přihlášen/a.
Ahoj,jak jsem již psala chci vydat knížku a bla bla bla ... no a nevíte jak si zajistit větší čtenost blogu? Sice tam nemám moc věcí,ale chtěla bych aby to co tam mám se četlo teda alespoň ty příběhy na těch mi záleží,chtěla bych totiž v komentářích slyšet názory...
Je škoda s tím seknout. Já osobně velice tleskám všem dětem, které se chtějí zlepšovat, něco dokázat, o něco se snaží samy. Nevím, kolik ti je, možná bylo chybou to tu nenapsat, protože pak by tě rádci posuzovali trochu s větší shovívavostí.
Deník je dobré si psát, ale piš si ho pro sebe, abys tam mohla napsat opravdu všechno, co prožíváš, ne, aby si z toho druzí sedli na zadek, ale pro sebe sama. Urovnat si své pocity, projasnit duši. Pokud se nic neděje, vykašli se na děj, když jste jen šly ze školy, tak je to nudné, ale nemusí být nudné, když napíšeš, na co jsi při tom myslela, o čem jste se bavily s holkami, jaké máš fantazie, co tě napadá atd.
Klidně v tom pokračuj, je to asi to nejdůležitější pro tebe ze tvé stránky. Dej do toho i nějaké fotky, kresby, nenech si to komentovat, piš to pro sebe a upřímně, co cítíš, co chceš, nech si blog jako tajemství, aby tě kvůli němu nikdo nemohl později třeba prudit, kdyby ho objevil. Nebo si ho piš do sešitu.
A piš i knihu o klukovi, nenech se odradit. Jsi ještě mladá, ale máš výhodu, že tě něco napadá, máš fantazii. Ta se pak vypaří s věkem. Až se někam pročteš a budeš umět psát, učesat a přepisovat to lze vždycky, ale ty nápady a energie, co se teď řine, ty budou později slábnout, až potečou jen malým pramínkem.
Když mi bylo 6, začala jsem psát knihu o psu, co si pořídili naši, jak spolu nemluvili, co pes u nás dělal atd. Bavilo mne si hrát s psacím strojem u dědy na prázdninách a nechtělo se mi nic opisovat. Psala jsem si to jen pro sebe jako hru, proto mne překvapilo a ohromilo, jaký to mělo pak u příbuzenstva úspěch, dokonce se to líbilo i redaktorovi, co k naší babičce chodil na návštěvu, smáli se tomu a já jsem jen čuměla a nechápala, co na dětském psaní je tak zaujalo. Ale bylo to něco ze mne a to se počítá. Nenech se otrávit a jdi do toho. Nikomu to zatím neukazuj, prostě piš, piš, piš. Až to bude fakt dobré, oni si to lidi najdou sami.
doplněno 16.11.14 16:19:Slovní zásobu a jazykový cit si člověk pěstuje a rozšiřuje celý život; čím víc knížek načteš, tím to do sebe nasaješ víc a víc. Postupně začneš vnímat nejen děj, ale začneš si všímat i jak je to napsané, co tě tam dostalo, čemu ses tam zasmála, co tě vtáhlo do děje. Čti knížky, pořád, stále, bude to pořád lepší a lepší.
Nauč se psát správně čárky hned za slovem, jako to mám já, aby ses pak nemusela pracně přeučovat. Též dělej mezery za tečkou za každou větou. Pokud si nejsi jista, jak se to píše, podívej se třeba na www.pravidla.cz Všímej si, jak se co píše, všimej si přirovnání. Např. když napíšeš, že něco smrdí, je to nuda. Když napíšeš, že to smrdí jako tchoř nebo bolavá noha, je to lepší, ale též trochu nuda, používají to všichni, ale když napíšeš, že něco smrdí jako když se odkope selka nebo jako když se srazí dva cirkusy, lidi se zasmějí, protože je to neotřelé, nepoužívá to každý a nabudí to nějakou veselou představu.
Hlavně pokračuj a vykašli se na kritiky. Sama časem poznáš, co je dobré a co ne. Důležité je, abys s tím byla spokojena ty.
Kláro, proč chceš vydávat knihu, když neumíš česky a proč píšeš blog, když neznáš základy HTML, CSS, typografie a přístupnosti? Návštěvnost získáš jedině kvalitním obsahem bez chyb!
Přečti si něco o fungování webu (např. Yuhů popisuje tvorbu webu srozumitelně i laikům), dále si uvědom, že už by hned z úvodní stránky mělo být zřejmé, kam se návštěvník dostal (co na tvém webu najde).
Obrázky a barvu pozadí vybírej tak, aby byl text čitelný.
Nevymlouvej se, že na Blog.cz nejde text formátovat do odstavců. Jde (mám vyzkoušeno) – dá to trochu práce, musíš si proklikat nastavení, případně se naučit HTML a psát v textovém editoru (ne v tom "Wordu").
–––– Máš pěkného koníčka, ale aby to k něčemu bylo, musíš se ještě moc učit.
Mně na tvém blogu chybí menu, roztřídění do rubrik, hodně odlišná témata bych "šoupla" na samostatný blog.
Ale hlavně zapracuj na obsahu, češtině a čitelnosti!
doplněno 17.11.14 04:43:Přidávám obrázky pro představu, jak se tvůj blog zobrazuje návštěvníkům.
Větší návštěvnost stránek nepřijde hned, ale když je dobrý a čtivý obsah tak se za nějakou dobu dostaví. No ale bohužel, to u tebe není. Ale i tak doporučuju hodně číst a jen tak si hodně psát, ono se zlepšení dost možná dostaví. A pak to třeba zaujme i víc čtenářů. Ale osobně bych být tebou nezačínal pokusy o psaní románů, ale spíš nějaké kratší povídky na různá témata by byly ideální.
To je ten můj blog,vkládám ho na stránku FB,her na registraci do komentářů ostatních blogů je tam i web tak to zadám ... ale žádný koment jako názor :/
Bodejť by tam něco bylo jako názor, když tam nic není. V náramcích jsem nic nenašla a v knize není taky ani kapitola.
V nadpisu menu vinou je chyba, v tomto případě se píše vinou s jedním n.
Napřed lidi musíš někam zavést, když mají pociťovat nějaký prožitek, pak si udělají názor a ten někam napíší. Jinak hezká a romantická titulní stránka.
Nedrobila bych to na nejrůznější pododdíly typu já - mamka - můj pes - recepty - Johny Depp ap. Buď je to blog o tobě, nebo je to kniha. Pokud je to kniha, soustřeď se na knihu a nedrob to podkapitol, které s tím nesouvisí. Navíc, přečíst si to aspoň po sobě též neškodí, někdy je třeba vícekrát, jistě bys mnohé další chyby, jako např. dlouhé é á místo krátkého, objevila sama.
doplněno 16.11.14 14:37:A když píšeš text, čleň ho do odstavců, jinak takovou hmotu nikdo nebude číst.
doplněno 16.11.14 14:44:Moje rada - rozděl to na jednotlivé blogy - jeden o náramcích, jeden o zvířatech, ale vyber si jen jeden druh z nich, jeden udělej jako osobní deník a jeden jako knihu. V náramcích dej fotky svých výrobků, udělej stránku třeba s odkazy na obchody s potřebami pro tvorbu, stránku s návody, třeba i s videonávody, jak na to, různé postupy ap. A až to budeš mít dostatečně plné, lze to někam dávat na stránky podobně zaměřených lidí.
Totéž třeba s odbornou stránkou o psy, jak se o ně starat, jak se starat o srst, krmení, jak si s nimi hrát, jak jim vařit, rozdělení ras, jak si počínat na výstavě atd. atd. Pokud to jen kopíruješ z netu, pozor na autorská práva a to platí včetně fotek. Daleko lepší jsou tvé osobní zkušenosti, nejvíce navštěvované jsou blogy jednotlivých plemen. Pokud to bude třeba k určitému psu, tak víc o plemeni a pléči o něm, fotky toho psa, video, jak ho cvičit, kalendář výstav nebo voříškiád atd.
Osobní deník čleň do odstavců, můžeš proložit svými fotkami (ne obličeje, ale ilustrací nějaké nálady, o které píšeš, třeba krajinou, detailem někde, který by se ti k tomu hodil ap.)
No a knížku o klukovi zas samostatně. Kluk by mohl třeba chodit venčit psy do útulku, lidem ze sousedství, pomáhal by s pejsky, co se nudí a tak prokázal, že něco umí, až by si toho všimla ta jeho babička atd. atd.
doplněno 16.11.14 15:05:Zkus si přehodit text do html a tam udělat odstavce pomocí
dvojité mezery, nějak to tam jít musí, případně se podívej v tom blogu na jiné blogy, kde to lidi mají a popros je o radu. Jestli to tam opravdu nejde, pak bych se na takový blog vykašlala a udělala si ho jinde.
Radobyzdobne pismo je necitelne, obsahove me to tez nezaujalo, ale chapu, ze asi nebudu uplne cilova skupina.
Jinak stylisticky hrozne (odstavce, mezery za carkama), pravopis chvilema take vcelku "sverazny".
Slohove to obcas tez pokulhava:
Po tělocviku jsem šla s Annou domů a pak k sobě ve čtyři jsme se sešli na procházce s Deisy a Bertíkem! Šli jsme k nedalekému potůčku tam jsme pejsky osvěžili a šli zpět .. Anna šla domů a já taky když jsem přišla,měla jsem na stole poštu,byla od Lindy!
Opravdu stojíš o to, aby tohle lidé četli? To ale musíš ty články umístit tak, aby je nikdo nemusel hledat. A opravdu stojíš o komentář? Ono ale v podstatě není co komentovat. Pokud ty články vůbec najdu, tak zjistím, že se to opravdu nedá číst. I když se o to pokusím, přes všechny ty hrubky a absenci odstavců, mezer za tečkou, čárkou a pod., tak to ve mně zanechá jenom jediný dojem, drmolení bez ladu a skladu. Opravdu takové to blablabla ... Proč má dneska každý potřebu se něčím podobným prezentovat? Podle mě by každý, kdo chce napsat knihu, měl především číst a číst a číst. Pak by věděl, jak ve skutečnosti má kniha vypadat a poučil by se i v oblasti českého jazyka. No schválně, kolik jsi toho přečetla ty?
doplněno 16.11.14 16:36:Nepsal jsem to proto, abych tě odradil od psaní jako takového. Já plně souhlasím s tím, co ti napsala Dejavu. Piš pro sebe a nechtěj po nikom hodnocení nebo komentář. Po čase si to zhodnotíš sama.
Já si skoro od dětství nosím děj pro knížku v hlavě, asi od 14-ti jí pomalinku realizuji, ilustruji, píši.. Je to takový vedlejší koníček.. i kdyby to pak nikdo nechtěl číst, otisknout, tak budu mít jediný originál ...
Takže za mě - psaní je supr koníček, když máš čtenáře, tak proč by jsi nemohla jednou vydat knihu..
Co se týče dotazu - pokud opravdu dobře píšeš - bez chyb a poutavě, tak zkus vyměnit nějaký PR článek za umístění reklamního banneru s odkazem na tvé stránky..
desing vypadal jinak já ho změnila a mám jiný blog který zveřejnovat nebudu však když někdo něco bude chtít tak si ho najde -_-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.