Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka pyritu

Od: petronel* odpovědí: 7 změna:
Pyrit je sulfid železnatý FeS nebo disulfit železnatý FeS2? Pokaždé to máme napsané jinak :D.Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Disulfit železnatý.

doplněno 08.12.14 19:56:

Sulfid železnatý.

petronel*
hodnocení

A co je teda sulfid železnatý? Jinak díky :).

sebod*

petronel. Co chceš, abychom Ti odpověděli? Všechno máš např. ve Wikipedii. A v ní hledat snad umíš, ne?

petronel*
hodnocení

Na wikipedii jsem to hledal a nic jsem nenašel,prostě tomu nerozumím.

Anion sulfidu je S(2-). Zejména u alkalických sulfidů sulfidový anion může reagovat s dalšími atomy síry a vznikají řetězce:

S(2-) + S = (-)S-S(-) + S = (-)S-S-S(-) + S = (-)S-S-S-S(-) , souhrně nazývané polysulfidy. V řadě, kterou jsem ti ukázal je to postupně sulfid, disulfid, trisulfid, tetrasulfid.

Sulfid železnatý by byl FeS, disulfid železnatý je FeS2.

Stačí?

petronel*
hodnocení

sebod*

Tak si to zadej znovu. Uvidíš, že ho najdeš. A pak porovnej, v čem se sulfid a disulfid liší. Přijdeš na to, věř si.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]